Η ΠΕ Κοζάνης χρηματοδοτεί επισκευές στο κωδωνοστάσιο (καμπαναριό) του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κοζάνης

Την έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 για το έργο που αφορά την αντικατάσταση υδρορροής στο κωδωνοστάσιο (καμπαναριό) του Αγίου Νικολάου Κοζάνης ύψους 6.300 ευρώ εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Δαδαμόγια στην Οικονομική Επιτροπή της 5ης Ιουλίου 2022. Με το έργο αυτό, του οποίου φορέας υλοποίησης είναι το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ΙΝ Αγίου Νικολάου, προβλέπεται η εγκατάσταση νέας υδρορροής προκειμένου να απομακρύνονται τα όμβρια ύδατα και να αποκατασταθούν οι φθορές στην επιφάνεια απόληξης του κωδωνοστασίου.

Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται ένα πρόβλημα που επιβαρύνει εδώ και χρόνια το εμβληματικό αυτό μνημείο της πόλης της Κοζάνης και προλαμβάνεται η επιπλέον φθορά του. Έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις για τον τρόπο κατασκευής, προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα υπάρχοντα κτιριολογικά και αισθητικά στοιχεία του μνημείου.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η ΠΕ Κοζάνης χρηματοδοτεί επισκευές στο κωδωνοστάσιο (καμπαναριό) του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κοζάνης

 1. Στέλιος Κ.βολιωτης

  - Edit

  Απαντήστε

  Τόσα εκατομμύρια ξ0δεψατε τόσα χρόνια_ τρία χρόνια, για μελέτες και σχέδια της Δίκαιης Επιτελικης Μπουρδολογιας στα Μαυρογιαλούρεια Πράσινα Αλογα _ ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ και σε ψόφιους λευκούς δράκους,τουλάχιστον δώστε αυτά που υποσχεθήκατε για τη συντήρηση του Καμπαναριό,,το Ιερό Συμβολο που απόμεινε για να θυμίζει την πορεία της Κοζάνης στη διαχρονια,το Έμβλημα κατατεθέν Του Ιστορικού Τόπου,το μόνο που μας ηρεμει και δε.ιχνέι ,σαν φάρος, ένα λιμάνι,μια ελπίδα για να μαστε περήφανοι και να προχωράμε στη ζωή.
  Είναι μια όαση μέσα στην ξηρασία όλων όσων βλέπουμε και οσων γινονται,ρίχνεις το βλέμμα σου ψηλά στο Καμπαναριό και ξεχνας για λίγο τα γήινα και τα μάταια, τα πολιτικά κια
  Ξεχνάς δημαγωγός ,ξεχνάς πολιτικαντηδες,ξεχνας Δηθεν ανάπτυξη και Πράσινα άλογα και λευκούς δράκους.
  Το μόνο που θ απομείνει στο τέλος με τους ψευδολογους του Αθηναϊκού κράτους….. θαναι” το Καμπαναριό και ο Δράκος του λευκού όμως αλόγου τ Αη Γιώργη, λίγο παραπερα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.