Ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το ζήτημα του εσωτερικού κανονισμού των εστιών

Οι φοιτητές νίκησαν!

Ο οργανωμένος αγώνας φέρνει αποτελέσματα

Οι φοιτητές μέσα από τη δύναμή τους, τον οργανωμένο αγώνα τους και τους συλλόγους τους κατάφεραν να νικήσουν. Το προηγούμενο διάστημα οι σύλλογοι σε όλο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μπήκαν μπροστά σε μια σειρά ζητήματα που αφορούσαν τους εστιακούς φοιτητές.

Από πριν το Πάσχα έγιναν μια σειρά κινητοποιήσεις συγκεκριμένα για το ζήτημα του εσωτερικού κανονισμού των εστιών. Ο συγκεκριμένος κανονισμός προέβλεπε ότι όλοι οι φοιτητές που είχαν λάβει δωμάτιο στις εστίες, μετά το τέλος της εξεταστικής του Ιουνίου έπρεπε να μεταφέρουν τα πράγματά τους και να αδειάσουν τα δωμάτιά τους, φορτώνοντας στις πλάτες τους, το δυσβάσταχτο κόστος της μεταφοράς. Επίσης, ο κανονισμός ανέφερε ότι όλοι όσοι έμεναν μέσα, για να αποκτήσουν το δικαίωμα να ξανακάνουν αίτηση (χωρίς να είναι σίγουρο ότι την επόμενη χρονιά θα είχαν ξανά δωμάτιο) έπρεπε να εξεταστούν επιτυχώς στο 50%+1 των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου του τρέχοντος έτους. Αυτός ο όρος, δημιούργησε πολλά προβλήματα ιδιαίτερα στους πρωτοετείς που το πρώτο τους εξάμηνο είναι εξάμηνο προσαρμογής.

Από τη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα και μετά, οι σύλλογοι μαζεύτηκαν, συζήτησαν και έλαβαν αγωνιστικές αποφάσεις. Έγιναν μια σειρά μαζικές κινητοποιήσεις στη Πρυτανεία με κύριες αιχμές αυτά τα ζητήματα.

Με απόφαση της συγκλήτου της Πέμπτης 23/6 αποφασίστηκαν:

• Όσοι φοιτητές έχουν λάβει δωμάτιο αυτή τη στιγμή και διαμένουν στις εστίες, θα παραμείνουν μέσα στα δωμάτια τους μέχρι και το πέρας της εξεταστικής του Σεπτέμβρη.

• Οι πρωτοετείς φοιτητές έχουν δικαίωμα αίτησης εκ νέου, αρκεί να έχουν περάσει ένα μάθημα είτε στο χειμερινό είτε στο εαρινό εξάμηνο.

• Οι φοιτητές που έχουν δωμάτιο εστιών, είναι στο τελευταίο εξάμηνο των σπουδών τους και έχουν περάσει το 50% των μαθημάτων, δύνανται να κάνουν αίτηση και θα παραμείνουν.

Τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη οι φοιτητικοί σύλλογοι να είναι ακόμα πιο μαζικοί, να συζητούν τα προβλήματα των φοιτητών, να παίρνουν αποφάσεις μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις να διεκδικούν και να κερδίζουν. Είναι ανάγκη να δυναμώσει η φωνή των φοιτητών, να δυναμώσει ο οργανωμένος αγώνας.

Κανένας Φοιτητής Μόνος – Η δύναμη μας, οι Σύλλογοί μας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.