Η Παρασκευή Βρυζίδου στις πλημμυρισμένες καλλιέργειες στον κάμπο του Σαριγκιόλ



Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, μετά τον εκκλησιασμό στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο Κοζάνης, η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης επισκέφθηκε με τον Πρόεδρο και τους συμβούλους του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας, τα πλημμυρισμένα χωράφια του χωριού και της ευρύτερης περιοχής του Σαριγκιόλ που έχουν πληγεί από την πρόσφατη ισχυρή χαλαζόπτωση.

Την Τρίτη αναμένονται οι πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών από τον ΕΛΓΑ για το σύνολο των καλλιεργειών, όπως πατάτες, ηλίανθος, ελαιοκράμβη, σιτηρά.

Όσον αφορά τα καλαμπόκια, που δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα χρονική περίοδο στις αποζημιώσεις, θα συζητηθεί και θα διεκδικηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ στην Αθήνα και γι΄αυτά η δυνατότητα αποζημίωσής τους. Με τον προβληματισμό του χρόνου υλοποίησης μιας τέτοιας ενέργειας, έτσι ώστε έγκαιρα να αποζημιωθούν οι αγρότες και να μην υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψη το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία εκτίμησης και αποζημίωσης των ζημιών, λόγω παγετού στο προανθικό στάδιο των δενδροκαλλιεργειών στους Πύργους, Μεσόβουνο και Κομνηνά.

Επίσης θα συζητηθεί με το Υπουργείο και το αίτημα των αγροτών της Τ.Κ. Πελεκάνου Βοΐου, που τέθηκε στη Βουλευτή σε συνάντηση μαζί τους, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πέλεκον 2022», για ένταξη στα ΠΣΕΑ των μεγάλων ζημιών που υπέστησαν, λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων, στις καλλιέργειες των σιτηρών τους.

Παρασκευή Βρυζίδου
Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

2 σχόλια στο άρθρο “Η Παρασκευή Βρυζίδου στις πλημμυρισμένες καλλιέργειες στον κάμπο του Σαριγκιόλ

  1. Στέλιος Κ.καθηγητης βολιώτης!

    - Edit

    Απαντήστε

    Θα αποζημιωθούν οι αγρότες;για να δούμε!!
    Όταν ο φραγκοφονιας ο γέρο Λαδάς του Καζαντζακη,ο πρωθυπουργούλης και φουκαρας άνθρωπος έκανε αίτηση και αποζημιώθηκε για ζημιές σε 50 ελαιόδενδρα ,ο γέρο Λαδάς και πήρε από την ΕΓΤΕ,από Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμειο 8.551,40 λεπτά ,ως νέος αγρότης,σιγά μην ενδιαφερθεί ο αναλγητος και τσιγκούνης και “Σταρένιος Δήμος” για τους αληθινούς αγρότες!!!
    Έφυγεςκαι ΣΥ …. Ν.Καζαντζακη…θα είχες παράδειγμα τρανταχτό για να περιγράψεις τη φύση του όντος φουκαρα και γερο- Λαδά!!!
    Εκάνε αίτηση για λάδι 50 ελιών…ο Λαδάς,ο φουκαρας!!
    Δεν πιστεύω …να μη δεν τον ξαναψηφίσετε,τι λέτε;
    Αυτός ο καρφοπενταριτης ,ο Σημίτης( άλλος γαλανταμος αυτός….), Ο φραγκοφονιας και Πορφυρογέννητος μαζί,είναι ικανός να δηλώσει και άνεργος για να παίρνει επίδομα ανεργίας!!
    Βρε φραγκοφονια,τσιγκούνη,φουκαρας ανθρωπε,έχεις 37 ακίνητα και δηλώνεις φουκαρας και γέρο Λαδάς;
    Ευτυχώς δε ζουν οι Παπαδιαμάντης και Καζαντζάκης,θα γινοσουν virall των βιβλίων του!!

  2. Στέλιος Κ.καθηγητης βολιώτης!

    - Edit

    Απαντήστε

    Βιβλίων των!!Διόρθωση επί το ορθον!!
    Υστερόγραφο!!
    Και ο μητσοτάκης και ο γέρο Λαδάς του ” ο Χριστός Ξανασταυρωνεται”έχουν και κάτι άλλο κοινό,εκτός της Καρμιριάς των: ο Μητσοτάκης έχει 37 ακίνητα και ο γέρο – Λαδάς είχε 37 ακινητα- χωράφια,κατασχεμένα απ’ αγρότες της εποχής του,οι οποίοι δεν ημπορουσαν ν ανταπεξέλθουν ες τις υποχρεώσεις των…..
    Η ιστορία επαναλαμβάνεται,ο πρώτος φουκαρας ήταν ένας μη εκλεγμένος των προεστών εις τη Λυκόβρυση και ο δεύτερος φουκαρας,,εκλεγμένος πρωθυπουργούλης σε μια ολόκληρη Ελλάδα!!
    Και ΣΥ Καποδίστρια….βιαστηκες να φτιάξεις τον πρώτο Αγροτικό Νόμο για να βοηθήσεις τους αγρότες που δεινοπαθουσαν απ’ τους τσιφλικάδες Μαυρομιχαλαίους και ,όχι μόνον,δεν έπαιρνες τον μισθό του Πρωθυπουργού,αλλά αντιθέτως με δικά σου χρήματα ενίσχυες το Δημόσιο Ταμείο!!!
    Τώρα,τι σχέση έχει ο πρώτος Πρωθυπουργός της Ελλάδος με τον τελευταίο πρωθυπουργούλη;
    Απλά είναι ο τελευταίος,μεταφορικώς και κυριολεκτικως!!
    Που σε κατάντησαν Ελλάδα…φουκαριαρα,να κυβερνιεσαι από φουκαραδες και τυχάρπαστους…..
    ” Εξ όνυχος τον Λέοντα” και εξ όνυχος τον πεντικόν!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.