6 tips για να διαμορφώσετε το ιδανικό σαλόνι



Η επιλογή μιας πολυθρόνας διαφέρει από εκείνη ενός καναπέ. Προτεραιότητα για τον καναπέ είναι να είναι όλοι άνετοι, ενώ με την πολυθρόνα προτεραιότητά μας είναι να εξυπηρετείται ο ιδιοκτήτης. Και με το τραπέζι σαλονιού τι γίνεται; Ακολούθως θα δούμε μερικές συμβουλές για να επιλέξετε τα έπιπλά σας με τρόπο, που όλοι θα είναι ευχαριστημένοι και θα δένουν αρμονικά στον χώρο.

 Η τιμή καθορίζει και την ποιότητα

Οι τιμές μιας πολυθρόνας μπορεί να ποικίλουν από 32€ έως και 32.000€. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται, το σχέδιο και το στυλ είναι μερικές από τις παραμέτρους, που επηρεάζουν την τιμή. Πολυθρόνες από γνήσιο δέρμα είναι σαφώς ακριβότερες απ’ ότι εκείνες, που κατασκευάζονται από δερματίνη. Επίσης έπιπλα με ξύλινο σκελετό είναι πιο ακριβά, από όσα διαθέτουν μεταλλικό σκελετό. Επιπρόσθετα όταν επιλέγετε την κατάλληλη για εσάς πολυθρόνα είναι σημαντικό να πετύχετε την ιδανική ισορροπία της ποιότητας και του προϋπολογισμού σας. Αν τα έπιπλα σας δεν προορίζονται για εξαντλητική χρήση ή εφόσον δεν πρόκειται να τοποθετηθούν σε χώρο, που απασχολούνται παιδιά, μπορείτε να αναζητήσετε πιο πολυτελείς επιλογές και ποικιλία υλικών, όπως το γυαλί ή το μέταλλο.

Μην ξεχνάτε τη διαρρύθμιση

Είναι σημαντικό τα έπιπλα της επιλογής σας να «δένουν» αρμονικά στο σύνολο και να ταιριάζουν στον χώρο σας. Για παράδειγμα, αν στο καθιστικό σας έχετε διαμορφώσει ένα σετ επίπλων και ένα στυλ διακόσμησης, που σας αρέσει, θα πρέπει να προσέξετε ώστε και η πολυθρόνα της επιλογής σας να δένει με τα υπόλοιπα. Από την άλλη πλευρά αν το δωμάτιο είναι κάπως ουδέτερο ή άτονο στυλιστικά, μια πολυθρόνα θα μπορούσε να το αναδείξει. Επιλέξτε σε αυτή την περίπτωση ένα κομμάτι, που θα έρχεται σε αντίθεση με τους καναπέδες σας είτε στα χρώματα είτε σε επίπεδο υφών, με τρόπο που θα αποδώσει ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αν για παράδειγμα έχετε ένα γκρι ανοιχτό σαλόνι, μια κόκκινη πολυθρόνα θα σπάσει τη μονοτονία.

Η σωστή διάταξη μεταμορφώνει τον χώρο

Το πως θα κατανείμετε τα έπιπλα στον χώρο είναι πρώτιστης σημασίας. Για παράδειγμα ένα δωμάτιο με 2 μεγάλους καναπέδες δύσκολα θα αλλάξει εικόνα, αν απλώς προσθέσετε μια πολυθρόνα στην άκρη. Η επιλογή σας θα πρέπει να συνδυάζεται με αυτά, που ήδη έχετε. Αν για παράδειγμα προσθέσετε στο προαναφερθέν σύνολο των καναπέδων και μια πολυθρόνα, και όλα αυτά βρίσκονται σε έναν μικρό χώρο, θα γίνει αποπνικτικός και η κίνηση θα περιορίζεται. Αυτό οπωσδήποτε δεν αναδεικνύει τον χώρο σας, γι’ αυτό πριν την τελική επιλογή, πρέπει πάντα να έχετε υπόψη τις διαστάσεις του χώρου και των επίπλων που έχετε.

Άνεση πάνω απ’ όλα

Όποιο έπιπλο κι αν θέλετε να επιλέξετε, όποιο στυλ κι αν θέλετε να υιοθετήσετε, κύριο μέλημά σας πρέπει να είναι η άνεση. Για παράδειγμα ένας καναπές μπορεί να δείχνει εξαίσιος, παρόλα αυτά αν δεν σας προσφέρει την υποστήριξη και την άνεση που χρειάζεστε, τότε είναι περιττός. Ο σκοπός άλλωστε των επίπλων δεν είναι να στολίζουν τον χώρο, αλλά να είναι και χρηστικά. Για να βεβαιωθείτε, ότι το έπιπλο της επιλογής σας είναι άνετο, δοκιμάστε το στο κατάστημα. Καθίστε στον καναπέ. Αν δεν είναι τόσο αναπαυτικός όσο θα θέλατε, μην τον αγοράσετε. Το κάθισμα θα πρέπει να είναι σταθερό μεν και συνάμα απαλό. Τα πόδια σας δε θα πρέπει να κρέμονται και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να δυσκολεύεστε να σηκωθείτε. Μη συμβιβαστείτε με τίποτα λιγότερο από το ιδανικό όσον αφορά στο ύψος της πλάτης, το βάθος του καθίσματος και τη γέμιση των μαξιλαριών.

Ευχρηστία και στυλ

Ο καναπές κρεβάτι δεν εξαιρείται από τους προαναφερθέντες κανονισμούς. Το διαδίκτυο βρίθει από πληροφορίες και αξιολογήσεις. Ειδικά σε περιπτώσεις, όπου δεν υφίσταται φυσικό κατάστημα, μπορεί κάποιος να αναζητήσει κριτικές ενός προϊόντος, ώστε να λάβει γνώση σχετικά με το αν το έπιπλο είναι άνετο και ως κάθισμα και ως κρεβάτι. Υπάρχουν διάφοροι τύποι καναπέ- κρεβάτι, όπως εκείνοι που ανοίγουν και οι αναδιπλούμενοι. Οι δεύτεροι διαθέτουν και στρώμα. Εάν είναι καλής ποιότητας το στρώμα, θα πρέπει να είναι και άνετοι ως κρεβάτι. Αυτές οι πληροφορίες καταγράφονται συνήθως στις αξιολογήσεις χρηστών, που έχουν το ίδιο προϊόν.

Κατά κανόνα οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν, ότι όταν αναζητούν πρακτικές λύσεις, το στυλ και η ομορφιά είναι ήσσονος σημασίας. Όμως αυτό δεν συμβαίνει πάντα, αρκεί να κάνει κάποιος την κατάλληλη έρευνα αγοράς. Το χρώμα είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος, την οποία πρέπει να λάβετε υπόψη. Θα πρέπει είτε να εναρμονίζεται πλήρως ή να είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με τα έπιπλα, που ήδη διαθέτετε, κάτι που εξαρτάται από το τι θέλετε να πετύχετε. Αποζητάτε ένα ήρεμο αποτέλεσμα ή θέλετε να δώσετε ένταση; Αναλόγως των αισθητικών σας κριτηρίων έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από μια ευρεία γκάμα χρωμάτων.

Και για την αρμονία του συνόλου….

Συνθέσατε το καθιστικό σας με χρώματα και υφές, που εκφράζουν την αισθητική σας και ήρθε η ώρα για το τελευταίο κομμάτι, που θα αναδείξει το σύνολο. Τα τραπέζια σαλονιού αποτελούν ολόκληρο κεφάλαιο στον τομέα της διακόσμησης. Είναι εκείνα, που θα συμπληρώσουν ή θα αδικήσουν (σε περίπτωση λάθος επιλογής) όλη την προσπάθειά σας. Και πάλι, παράμετροι όπως η χρήση του χώρου, αν υπάρχουν παιδιά, μπορεί να καθορίσουν τον προϋπολογισμό ή τα υλικά, σε καμία περίπτωση όμως δεν περιορίζουν τις επιλογές σας. Ένα τραπέζι σαλονιού από ξύλο μπορεί να είναι πιο ανθεκτικό και ταυτόχρονα να έχει μοντέρνο σχεδιασμό. Από την άλλη πλευρά αν έχετε παιδιά και επικρατούν οι ευθείες γραμμές στο σαλόνι, μπορείτε να επιλέξετε στρογγυλό τραπέζι, ώστε και να μειώνει την ένταση στον χώρο και να είναι ασφαλές για τα παιδιά. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.