Η άδικη αναστολή εργασίας των 7.000 υγειονομικών – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

«Λέγω δὲ ὑμῖν τοῖς φίλοις μου, μὴ φοβηθῆτε ἀπὸ τῶν ἀποκτεννόντων τὸ σῶμα καὶ μετὰ ταῦτα μὴ ἐχόντων περισσότερον τι ποιῆσαι» (Λουκ. 12,4). Νομίζω τα λόγια αυτά του Χριστού εφαρμόστηκαν από τους 7.000 υγειονομικούς. Δεν φοβήθηκαν την απειλή της Κυβέρνησης ή εμβολιάζεστε ή σας βγάζω σε αναστολή με το ενδεχόμενο της οριστικής απόλυσης. 

Η Κυβέρνηση για την άδικη αναστολή εργασίας των 7.000 υγειονομικών και για το απάνθρωπο να μην τους δίνει ούτε 1 Ευρώ εδώ και 10 μήνες χωρίς να ενδιαφέρεται πως θα ζήσουν οι μέχρι πριν λίγο ευεργέτες μας, είχε μια καλή δικαιολογία. Φυσικά είχε, γιατί όπως λέει άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης : «Το κακό ενεργεί πάντα με απάτη, με επικάλυμμα το καλό, και θέλει να πείσει ότι το καλό αυτό που μας προβάλλει είναι τόσο σπουδαίο ώστε για την επιτυχία του είναι επιτρεπτά όλα τα μέσα. Επομένως θα καταλαβαίνουμε το κακό όχι από το καλό για το οποίο δήθεν αγωνίζεται, αλλά από κακά μέσα που χρησιμοποιεί». 

Η δικαιολογία λοιπόν ήταν, επειδή οι 7.000 υγειονομικοί ήταν ανεμβολίαστοι θα διέσπειραν τον κορονοϊό και θα έδιναν κακό παράδειγμα στον κόσμο.  Ποιος από εμάς δεν καταλαβαίνει ότι αυτή η δικαιολογία είναι ένα παραμύθι ; Αφού θα έκαμναν οι υγειονομικοί 2 rapid test την εβδομάδα όπως και όλοι οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι και θα τηρούσαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Και όσον αφορά το κακό παράδειγμα, πρόβατα είμαστε οι πολίτες για να ακολουθούμε τυφλά τους υγειονομικούς ; 

Επομένως είναι ξεκάθαρο ότι δεν το έκανε η Κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας όπως είπε, αλλά το έκανε για να τους τιμωρήσει επειδή δεν υπάκουσαν στην εντολή της. Γιατί αν το έκανε η Κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας γιατί δεν τους πήρε πίσω στην εργασία τους από τις 1/6/2022 που σταμάτησαν όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό;  Έστω για το καλοκαίρι και από Σεπτέμβριο το ξαναέβλεπαν.  Αντίθετα ο Υπουργός Υγείας δηλώνει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο οριστικής απόλυσής τους.

Η άδικη αναστολή εργασίας που εδώ και 10 μήνες επέβαλλε η Κυβέρνηση στους 7.000 υγειονομικούς, αποτελεί ξεκάθαρα κατάχρηση της εξουσίας που της εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός Λαός. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί μπορεί σήμερα να τιμωρούν τους υγειονομικούς με την δικαιολογία της πανδημίας, αύριο θα τιμωρήσουν εμάς με μια άλλη δικαιολογία. Μη ανησυχείτε. Οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ με την εκάστοτε Κυβέρνηση μπορούν να βρίσκουν την καλύτερη δικαιολογία.  

Βλέποντας το θάρρος των 7.000 υγειονομικών που παύτηκαν άδικα από την εργασία τους καταλαβαίνω καλύτερα την αλήθεια των λόγων του Χριστού. Καταλαβαίνω πόσο αστείες  και γελοίες είναι οι απειλές των ανθρώπων όσο ψηλή θέση και να έχουν, και πόσο αδικούμε τον εαυτό μας όταν φοβόμαστε. Ποιο είναι το χειρότερο κακό που μπορούν να μας κάνουν οι άνθρωποι ; Να μας σκοτώσουν. Μα θα πεθάνουμε μια μέρα, αργά ή γρήγορα, θέλουμε δε θέλουμε.

Γι αυτό και στην συνέχεια λέει ο Χριστός : «υποδείξω δε υμίν τίνα φοβηθήτε, φοβήθητε τον μετά το αποκτείναι έχοντα εξουσίαν εμβαλείν εις την γέενναν. Ναι, λέγω υμίν, τούτον φοβήθητε» . (Λουκ. 12,5). Μακάρι στην ζωή αυτή να έχουμε την τόλμη να φοβόμαστε μόνο τον Θεό.

9 σχόλια στο άρθρο “Η άδικη αναστολή εργασίας των 7.000 υγειονομικών – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

  1. Πολύ καλό άρθρο!!
    Είναι ανθρώπινες οι διαφωνίες και οι σκληρές κριτικες,,αλλά είναι δύο φορές ανθρώπινο ν αναγνωρίζεις και την αξία του κρινόμενου,διαφορετικά είσαι μόνο μισαλλόδοξος.
    Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές,κύριε Παπαδόπουλε!
    Ένας συνάδελφος σας.

  2. Αν εσείς,σαν καθηγητής που είστε,διδάσκατε ό,τι σας κατέβαινε στο κεφάλι και όχι αυτά που περιέχουν τα βιβλία, δλδ την διδακτέα ύλη που καθορίζεται από το υπουργείο παιδείας και αμφισβητούσατε ουσιαστικά την ίδια την επιστήμη,ποιός ο λόγος να παραμένετε ενεργός;Αυτό συμβαίνει και με αυτούς.Οταν αμφισβητούν την ουσία της επιστήμης που υπηρετούν,δηλαδή την πρόληψη (εμβολιασμό) σαν απαραίτητο και αναγκαίο βήμα για την αποφυγή δυσάρεστων επιπτώσεων στην υγεία μας,επειδή τους το είπε ο πνευματικός τους,ο παππάς της ενορίας τους ή ο κάθε παλαβιάρης,τι πρέπει να γίνει;

    1. κοπελια ασε τα σαπια!
      ποια επιστημη;
      μας δουλευετε ολοι!
      εισαι και κομμουνιστρια!!!
      αντι να σταθεις διπλα με το δικιο του εγαζομενου!
      τα εμβολια δεν εχουν σχεση με την υγεια …δεν ειναι καν εμβολια! ειναι γεννετικες παρεμβατικες θεραπειεσ με αγνωστες παρενεργειες και χωρισ επαρκη δοκιμη.
      οτι ναναι θα βαζουμε μεσα μας!
      ακομα δεν το καταλαβες!
      ολα εχουν να κανουν με τον ελεγχο!
      βρηκαμε τωρα η επιστημη και η επιστημη!!!
      ολοι οι διεφθαρμενοι και οι ανηθικοι εγιναν “επιστημονες”!
      ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΕΣΚΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΕΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ “Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ” ΚΑΙ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ 50ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
      ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΙΤΙΣΜΟΣ
      ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΛΑ ΤΗΣ PFIZER!

      ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.
      ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΑΤΟΜΑ KAI ORGANISMOI ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΕΣ, ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ Ή ΤΟΥΣ “ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ” ΕΠΑΡΚΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΑΛΟ.

  3. ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΠΑΡΚΟΥΣ (και το Συνάφι )
    Ο βουλευτής του κ. Μητσοτάκη, κ. Χ. Κέλλας τον εξέθεσε πατόκορφα. Είπε πως η μη επαναφορά των υγειονομικών στα πόστα τους, δεν οφείλεται σε λόγους τάχα δημόσιας υγείας, αλλά στο “πείσμα” του Μητσοτάκη. ” Το έχει πάρει πεισματικά ο Μητσοτάκης”, είπε ο βουλευτής καθαρά ! ……………………….
    …………….Την 4η δόση και τις επόμενες, για να μη σας μείνουν αμανάτι και θυμώσει και ο “λογοτέχνης” της Πφάιζερ, ο κ. Μπουρλάς, μπορείτε παρακαλώ να τις τοποθετήσετε στο δικό σας και μόνο το σώμα. Και μάλιστα και ….κάπου αλλού, εκτός από το μπράτσο σας”.
    dikografies.blogspot.com δικηγόρος Νίκος Αγαμέμνων Καραβέλος

  4. -Ανακοίνωση στο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο το 2003
    Η συναίνεση του ασθενή αποτελεί βασικό κανόνα της ιατρικής δεοντολογίας και νομιμοποιητικό όρο οποιασδήποτε θεραπευτικής επέμβασης. Το καθήκον του ιατρού να βοηθήσει υποχωρεί εάν ο ασθενής αρνείται τη διενέργεια της ιατρικής πράξης.
    Ιατροδικαστικό Τμήμα Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Κρήτης

    – κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου. σύμβουλος του Ανδρέα Ππαπανδρέου
    «Το θέμα του εξαναγκασμού είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας γιατί παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο που έγινε μετά την εμπειρία με τα χιτλερικά πειράματα. Δηλαδή παρεμβάσεις στο ανθρώπινο σώμα χωρίς τη συναίνεση του ατόμου. Έχασε η ιατρική την ταυτότητά της, όπως οι νομικοί και οι οικονομολόγοι, που έπεσαν θύματα της εξουσίας». 29-9-21

  5. Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΟΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΚΟΨΥΧΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΥ ΠΕΤΙ- ΚΟΥΛΙ..
    ΜΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ,ΛΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΟΝ ΤΡΕΖ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚ,ΜΠΟΚΟΥ ΣΦΙΞΟΚΟΛΑΣΙΟΝ

  6. Και της θρησκευτικης δουλοκρατειας,πρωτα απαγορευσε ο Χριστομαχος το Χριστος Ανεστη στον αυλογηρο της Εκκλησιας και μετα απο καιρο εκλεισε τα μπουζοξηδικα και στα νησια δεν τα εκλεισε καθολου,εκει ..πατεις με πατωσε

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.