Σκηνοθεσία της διαδρομής από το ανθρωποειδές μέχρι τον άνθρωπο – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος έλεγε σε μια ομιλία ότι ο άνθρωπος έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να μπορεί να σκηνοθετεί. Γι αυτό κι εγώ θα σκηνοθετήσω  την διαδρομή από το ανθρωποειδές που λέει η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου ότι καταγόμαστε μέχρι τον άνθρωπο.

Ζούσε πριν 6 εκατομμύρια χρόνια ένα ανθρωποειδές. Φυσικά θα ζούσαν κάποια εκατομμύρια άτομα. Με την πάροδο των χρόνων είτε από τυχαία λάθη κατά τον αυτοδιπλασιασμό του DNA είτε από φυσικούς ή χημικούς παράγοντες όπως UV ακτινοβολία, κακή διατροφή, κακή ποιότητα ζωής, συνέβαιναν μεταλλάξεις στο DNA του ανθρωποειδούς . Μεταλλάξεις σημαίνει νέα γονίδια, άρα νέες πρωτεΐνες, άρα νέα χαρακτηριστικά. Επειδή οι μεταλλάξεις γίνονται στην τύχη τα περισσότερα νέα χαρακτηριστικά είναι επιβλαβή για τον οργανισμό. Κάποτε όμως μπορεί να συμβεί κάποιο χαρακτηριστικό να είναι ωφέλιμο και να βοηθάει στην καλύτερη επιβίωση του οργανισμού. 

Ας πούμε λοιπόν ότι με την πάροδο των εκατομμυρίων χρόνων κάποιες μεταλλάξεις μεταμόρφωσαν τα χέρια του ανθρωποειδούς κάπως σαν του ανθρώπου.  Σε κάποια άλλα ανθρωποειδή μεταλλάξεις μεταμόρφωσαν τα πόδια τους σαν του ανθρώπου. Σε κάποια άλλα το πρόσωπο σαν του ανθρώπου. Βέβαια ότι ανθρώπινο χαρακτηριστικό αποκτούσαν τα ανθρωποειδή τα βοηθούσε να είναι πιο καλά προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους και να επιβιώνουν καλύτερα. Δηλαδή κάποια εκατομμύρια χρόνια θα υπήρχαν σκέτα ανθρωποειδή, ανθρωποειδή μόνο με ανθρώπινα χέρια, ανθρωποειδή μόνο με ανθρώπινα πόδια, ανθρωποειδή μόνο με ανθρώπινο κεφάλι … 

Μετά από τις μεταλλάξεις παίρνει την σκυτάλη η φυσική επιλογή η οποία λέει απλώς το προφανές, ότι τα ανθρωποειδή που έτυχε να αποκτήσουν κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά θα επιβιώνουν περισσότερο. Αυτό θα συμβαίνει επειδή ας πούμε τα ανθρωποειδή που θα έχουν ανθρώπινα χέρια θα αξιοποιούν αποτελεσματικότερα το περιβάλλον τους για διατροφή, για διαμονή, για αποφυγή των εχθρών … Έτσι τα κλασικά ανθρωποειδή θα πεθαίνουν πιο εύκολα και γρήγορα ενώ τα μεταλλαγμένα θα επιβιώνουν, άρα και τα γονίδια για χέρια ανθρωποειδούς σιγά σιγά θα μειώνονται ενώ τα γονίδια για ανθρώπινα χέρια θα αυξάνονται και θα επικρατούν.

Δεν αρκούν όμως αυτά. Για να φτάσουμε σε καινούργιο είδος, τον άνθρωπο, πρέπει να μην διασταυρώνονται τα μεταλλαγμένα ανθρωποειδή με τα πρώτα ανθρωποειδή, άρα πρέπει να υπάρξει γεωγραφική απομόνωση. Δηλαδή τα μεταλλαγμένα ανθρωποειδή πρέπει να απομονωθούν είτε σε κάποιο νησί είτε με κάποιο βουνό , με λίμνη… έτσι ώστε να διασταυρώνονται μόνο μεταξύ τους. Κι έτσι σιγά σιγά τα γονίδια για τα ανθρώπινα χέρια, τα ανθρώπινα πόδια, το ανθρώπινο κεφάλι… να περάσουν σε όλα τα μεταλλαγμένα ανθρωποειδή με αποτέλεσμα με την πάροδο εκατομμυρίων χρόνων δημιουργήθηκε ο άνθρωπος. Από το ίδιο ανθρωποειδές με ανάλογη διαδρομή δημιουργήθηκε και ο χιμπαντζής. 

Αυτά τα μεταλλαγμένα ανθρωποειδή δεν πέθαιναν; Πέθαιναν. Άρα στα απολιθώματα δεν υπάρχουν οστά, κρανία, οδοντοστοιχίες  τους ; Εδώ δυστυχώς παίζεται ένα πονηρό παιχνίδι. Η Βιολογία της Β΄ Λυκείου όπως και κάποιοι συνάδελφοι αφήνουν να εννοηθεί, αν δεν το διαβεβαιώνουν κιόλας, ότι τα απολιθώματα είναι πολλά. Στην πραγματικότητα όμως είναι ελάχιστα. Ο καθηγητής Μ. Roberts στο βιβλίο του «Biology, a functional approach», 4η έκδοση σελίδα 629  γράφει : «If it is true, one would expect to find intermediate forms between one fossil species and the next in successive rock strata. However, intermediate forms in the fossil record are surprisingly rare». Προφανώς ο καθηγητής εκπλήσσεται γιατί αν είναι σωστή η θεωρία τα απολιθώματα των ενδιάμεσων ειδών θα έπρεπε να ήταν πάρα πολλά. Και επειδή στην επιστήμη πρέπει να έχουμε πάντα την καλή αμφιβολία, ποιος μας διαβεβαιώνει ότι και αυτά τα ελάχιστα είναι πράγματι μεταλλαγμένων ανθρωποειδών και δεν είναι κάτι άλλο, ή ακόμα ότι δεν υπάρχει και κάποιος δόλος με την εμμονή που έχουν να βγάλουν την θεωρία οπωσδήποτε σωστή.

Γι αυτήν λοιπόν την διαδρομή από το ανθρωποειδές στον άνθρωπο οι συνάδελφοι του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής είναι απόλυτα σίγουροι ότι είναι σωστή, γι αυτό και γράφουν στο βιβλίο της Βιολογίας της Β΄ Λυκείου στη σελίδα 139 : «Επειδή όμως είναι απίθανο τόσο πολύπλοκες διαδικασίες να έχουν εξελιχθεί ανεξάρτητα σε κάθε είδος, τα δεδομένα αυτά αποδεικνύουν αναμφισβήτητα πως όλοι οι οργανισμοί έχουν κοινή προέλευση ». Και στη σελίδα 143: «Τις τελευταίες όμως δεκαετίες τα απολιθώματα που έχουν βρεθεί, καθώς και η έρευνα σε άλλες περιοχές της Βιολογίας, ιδιαίτερα μάλιστα στη Μοριακή Βιολογία, δε γεννούν καμιά αμφιβολία ότι ο άνθρωπος, όπως και κάθε άλλος οργανισμός του πλανήτη είναι προϊόν εξέλιξης». Φυσικά είναι προφανές ότι οι συνάδελφοι το κάμνουν για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες και όχι την επιστήμη.

Μιας και τόση ώρα φανταζόμαστε, να φανταστούμε πως θα έγινε και σύμφωνα με την Βίβλο ; «Και έπλασεν ο Θεός τον άνθρωπον, χουν από της γης και ενεφύσησεν εις το πρόσωπον αυτού πνοήν ζωής, και εγένετο ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν». Αυτό όμως δεν χρειάζεται και πολύ να το φανταστούμε γιατί κατά ένα μέρος το είδαμε στον εκ γενετής τυφλό του Ευαγγελίου που ήταν κενές οι κόγχες των οφθαλμών του. Ο Χριστός έφτυσε στο χώμα, έκανε λάσπη, του την έβαλε στις κόγχες και φτιάχτηκαν τα μάτια του. 

4 σχόλια στο άρθρο “Σκηνοθεσία της διαδρομής από το ανθρωποειδές μέχρι τον άνθρωπο – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

  1. Φανφαρακη Αντουανετα

    - Edit

    Απαντήστε

    Μαυροι ναρκισσοι φυτρωνουν στις οχθες του Γουαδακιβιρ,θελω να φαω μικρες και πρασινες ΜΟΛΟΧΕΣ.Ασπρη πετρα,μαυρη πετρα ξεξασπρη και ο ποπας εφαγε παχια φακη.

  2. Πεντε ποντικοι βαρβατοι που γκρεμισαν το κρεβατι

    - Edit

    Απαντήστε

    Καποτε ο Πα’πας ειπε”στις γατες υπαρχει το πνευμα του σατανα”με αποτελεσμα να αυξηθουν τα ποντικια και να πεθαινουν οι ανθρωποι κατα χιλιαδες καθε μερα,η πανωλη καλα κρατουσε και θεριζε τους ανθρωπους.ολα τα εμβια οντα εξελισσονται,εκτος απο κατι απομειναρια Λουδοβικεια.και αν ξερουν και δυο γραμματα παραπανω απ τους απλους ανθρωπους,δυο φορες πιο επικινδυνοι απ τον παραπανω Ποντιφηκα…και τα ποντικια αλωνιζαν..αφου οι γατες κυριεφθηκαν απο το πνευμα του Διαβολου..και ακομα ειναι αρχη καλοκαιριου.

  3. .συμπληρωση…Και επειδη ειχαν το πνευμα του σατανα,εδωσε εντολη, ο Πα’πας,να τις σκοτωνουν (τις γατες)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.