Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΛΜΕ Εορδαίας και ΕΛΜΕ Κοζάνης



Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ Εορδαίας και την ΕΛΜΕ Κοζάνης ευχαριστούμε  και χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που στήριξαν και ενίσχυσαν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, και ανέδειξαν ξανά την ΑΣΕ 1η δύναμη στην ΕΛΜΕ Εορδαίας και 2η δύναμη στην ΕΛΜΕ Κοζάνης. Η εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, όπως και η εκλογή και 2ου μέλους στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Κοζάνης μας γεμίζει με ελπίδα για την οργάνωση των αγώνων του κλάδου.

               Οι εκλογές των σωματείων μας σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, όπου δυναμώνει σε όλα τα επίπεδα η επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων. Η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα, χιλιάδες εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται ακόμα και να μετακινηθούν προς το σχολείο, οι μισθοί παραμένουν παγωμένοι εδώ και πάνω από 12 χρόνια και περισσότεροι από 50.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί θα απολυθούν σε έναν μήνα.Κάτω από το βάρος των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα διαμορφώνεται μία σκληρή πραγματικότητα μέσα στο σχολείο, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί, χωρίς καμία παιδαγωγική στήριξη μετά από 3 χρόνια πανδημία.

            Η ΑΣΕ και μέσα από αυτήν τη μαζική διαδικασία του κλάδου απεύθυνε κάλεσμα ώστε η οργή, η αγανάκτηση, το «φτάνει πια», το «δεν πάει άλλο» που ακούγεται από χιλιάδες εκπαιδευτικούς να γίνει δύναμη αγώνα, να εκφραστεί μαζικά και στις κάλπες, με την αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της. Να καταδικαστεί μαζικά η κυβερνητική πολιτική, η ανάλγητη στάση του υπουργείου Παιδείας, να τσακιστεί στην πράξη το σχέδιο της κυβέρνησης να μπουν στον «γύψο» οι συλλογικοί αγώνες. Να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους, χωρίς να περιμένουν σωτήρες.

            Η ΑΣΕ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη πρωτοστατώντας στο πλευρό των συναδέλφων για Σωματεία και Ομοσπονδία που θα συγκρούεται με την κυβερνητική πολιτική και τις αυθαιρεσίες της διοίκησης ανεξάρτητα από το κόμμα που είναι στην κυβέρνηση. Για Ομοσπονδία και σωματεία που θα οργανώνουν την πάλη, θα εκφράζουν τις ανησυχίες, τις ανάγκες, τις διεκδικήσεις και τις αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου, και όχι να μπαίνουν απέναντί του.  Για Ομοσπονδία και Σωματεία που θα μάχονται ενάντια σε κάθε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα. Για Ομοσπονδία και Σωματεία που θα αναδεικνύουν στο επίκεντρο της διαπάλης τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Για Ομοσπονδία και Σωματεία που θα σπάνε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό των κυβερνήσεων και των μηχανισμών τους. Για Ομοσπονδία και Σωματεία που θα ενώνουν την πάλη με όλους τους εργαζόμενους , με τους γονείς , με τους μαθητές. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ για 20ο Συνέδριο ΟΛΜΕ 
  2022 ΠΟΣΟΣΤΟ
ΨΗΦΙΣΑΝ 194  
ΑΚΥΡΑ- ΛΕΥΚΑ 4  
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 60 (1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ) 30,9%
ΠΕΚ  51  (1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ) 26,3%
ΣΥΝΕΚ  40 20,6%
ΔΑΚΕ 39 20,1%
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΔΣ ΕΛΜΕ
  2022 ΠΟΣΟΣΤΟ
ΨΗΦΙΣΑΝ 415  
ΑΚΥΡΑ -ΛΕΥΚΑ 13  
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 97      (2 ΕΔΡΕΣ) 24,1%
ΔΑΚΕ 166    (3 ΕΔΡΕΣ) 41,2%
ΣΥΝΕΚ 85      (2 ΕΔΡΕΣ) 21,1%
ΠΕΚ 54 13,4%

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ 20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ
  2022 ΠΟΣΟΣΤΟ
ΨΗΦΙΣΑΝ 415  
ΑΚΥΡΑ -ΛΕΥΚΑ 8  
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 96    (1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ) 23,5%
ΔΑΚΕ 158  (2 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ) 38,8%
ΠΕΚ 79    (1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ) 19,4%
ΣΥΝΕΚ 73 17,9%

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.