Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση οφείλει να αυξήσει τις οργανικές θέσεις και να προσλάβει μόνιμους Εικαστικούς εκπαιδευτικούς» – Κατάθεση Κοινοβουλευτικής ερώτησης



Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αύξηση των οργανικών θέσεων των Εικαστικών εκπαιδευτικών και τη μονιμοποίηση τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ερώτηση βασίζεται σε επιστολή Εικαστικών εκπαιδευτικών της Π.Ε. Κοζάνης σχετικά με το προκείμενο αίτημα του κλάδου (ΠΕ 08). Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, τα λειτουργικά κενά είναι μεγάλα και οι θέσεις που έχουν συσταθεί ελάχιστες, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο οι εκατοντάδες αναπληρωτές να απολύονται και να προσλαμβάνονται διαρκώς στις ίδιες εκπαιδευτικές δομές, διαιωνίζοντας ένα καθεστώς εργασιακής επισφάλειας.

Στην Π.Ε. Κοζάνης, δε, οι οργανικές θέσεις που έχουν συσταθεί είναι μόλις 2 ενώ στην Ειδική Αγωγή δεν πραγματοποιήθηκε κανένας μόνιμος διορισμός Εικαστικού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Επομένως, δημιουργείται ένα καθεστώς, όπου τόσο γενικά, όσο ειδικότερα στην Π.Ε. Κοζάνης, απαξιώνεται το μάθημα των Εικαστικών και οι ειδικοί επιστήμονες και παιδαγωγοί που διδάσκουν. Έτι περαιτέρω, η συγκεκριμένη δυσμενής εξέλιξη συμβαίνει την ώρα που στα χαρτιά υφίσταται ειδική ρήτρα απολιγνιτοποίησης και η περιοχή θα όφειλε να έχει ειδική μεταχείριση.

Όπως δήλωσε η Βουλευτής: ” Οι προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ έγιναν έπειτα από καθυστέρηση δύο ετών, μόλις το 2021. Ωστόσο, τόσο ο αριθμός όσο και ο επιμερισμός τους, υπολείπονται των εκπαιδευτικών αναγκών. Τρανό παράδειγμα είναι οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί της Π.Ε. Κοζάνης που διεκδικούν να διοριστούν στα σχολεία που δουλεύουν για χρόνια ώστε, αφενός να επιδοθούν απερίσπαστοι στις ανάγκες του σημαντικού έργου που επιτελούν, όσο και να σταματήσει η πολύχρονη αγωνία τους για τον εργασιακό τους βίο. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να καλύψει όλα τα οργανικά κενά και να προσθέσει νέες θέσεις, ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός και η ομηρεία των Εικαστικών εκπαιδευτικών.»

Γραφείο Βουλευτή​
Καλλιόπη Βέττα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.