Ψάχνουν και δεν βρίσκουν προσωπικό οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στην Πτολεμαΐδα



Ψάχνουν και δεν βρίσκουν προσωπικό οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής στην Πτολεμαΐδα, με τις αγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να είναι συνεχείς. Το φαινόμενο αποδίδεται στις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο και περισσότερο στο γεγονός, ότι οι νέοι επέλεξαν να αναζητήσουν εργασία (σεζόν) σε νησιωτικές περιοχές, ενώ αρκετοί, διαμένουν μόνιμα πλέον στο εξωτερικό.

Η πλειοψηφία των επαγγελματιών είναι σε αδιέξοδο, γιατί οι επιχειρήσεις τους, ελλείψει υπαλλήλων, δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και μάλιστα σε μία εποχή, όπως το καλοκαίρι, που ο κόσμος βγαίνει έξω, αν και τα οικονομικά του είναι περιορισμένα, κι όταν ο κλάδος έχει πληγεί από την πανδημία.

Υποστηρίζεται, ότι το ποσοστό των νέων που κατευθύνθηκε στα νησιά για καλύτερες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες, αγγίζει το 50%, ακόμη υψηλότερο είναι το ποσοστό των νεαρών μεταναστών, εντός και εκτός Ελλάδος, απολαμβάνοντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ενώ, υπάρχουν και άτομα τα οποία δεν συμφωνούν με την αμοιβή και προσανατολίζονται σε άλλες μορφές απασχόλησης. Εκτιμάται ότι προβλήματα με την αναζήτηση εργατικού δυναμικού θα αντιμετωπίσει και ο πρωτογενής τομέας.

Από το ertnews.gr

7 σχόλια στο άρθρο “Ψάχνουν και δεν βρίσκουν προσωπικό οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στην Πτολεμαΐδα

  1. Με μισό ένσημο στις 15 μέρες και 2 ευρώ την ώρα αυτά είναι τα αποτελέσματα.
    Ας σερβίρουν και ας μαγειρέψουν τα αφεντικά τώρα

  2. Όταν βάζουν 3 ένσημα το μίνα και ψάχνουν μόνο με προγράμματα έτσι είναι
    Αντί να επενδύσουν στο προσωπικό επενδυθούν σε ταξίδια και διακοπές καλά να πάθουν

  3. 2 ευρώ την ώρα… Εισαι πολύ λάθος και μάλλον γιατί δεν σου κάθισε η μπαργουμαν με έναν ελληνικό που πήρες.

  4. ΑΝ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΛΟΣ,ΟΥΡΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ.
    ΑΝ Ο ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 8-10 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ.
    ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ,ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ.

  5. Για πενταροδεκάρες λογικό είναι να μην πάνε να δουλέψουν ας δουλέψουν τα αφεντικά να δούνε ποσό καλά βγάζεις τον μήνα με αυτά που δίνουν

  6. Μετά κράζετε τους εστιάτορες της Γερμανίας που σας δίνουν στις ίδιες ώρες με όλα πληρωμένα γη και ύδωρ και παραπονιέστε !!! Έτσι εκεί 2€ μέχρι να αφανιστεί η ΔΕΗ από την Πτολεμαιδα !!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.