Καλλιόπη Βέττα: «Να αναθεωρηθούν τα περιοριστικά κριτήρια ένταξης των μελισσοκόμων της δυτικής Μακεδονίας στις ενισχύσεις της Βιολογικής Μελισσοκομίας» – Κατάθεση Κοινοβουλευτικής ερώτησης



Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σχετικά με τα κριτήρια ένταξης των μελισσοκόμων της Δυτικής Μακεδονίας σε δράσεις ενισχύσεων Βιολογικής Μελισσοκομίας.

Η ερώτηση βασίζεται στην επιστολή του Μελισσοκομικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης σχετικά με τα κριτήρια ένταξης των μελισσοκόμων στη Δράση 11.1.2 του Υπομέτρου 11.1 του Μέτρου 11 για την ενίσχυση της Βιολογικής Μελισσοκομίας. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, μετά την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων διαπιστώθηκε ότι πολλοί μελισσοκόμοι έμειναν εκτός προγράμματος αποκλειστικά και μόνο βάσει ηλικιακών κριτηρίων.

Δημιουργούνται, επομένως, αρκετά ερωτηματικά για το πως εν τέλει η κυβέρνηση εφαρμόζει την υποτιθέμενη ρήτρα δίκαιης μετάβασης στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρά τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις της, κάτι που καλείται να απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός. Όπως δήλωσε η Βουλευτής: “Η κυβέρνηση οφείλει να άρει τους αποκλεισμούς και να αναθεωρήσει τα περιοριστικά κριτήρια επιλεξιμότητας για τους μελισσοκόμους της Δυτικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας υπόψη το καθεστώς της περιοχής και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει εξαιτίας της βίαιης απολιγνιτοποίησης και των αλλοπρόσαλλων κυβερνητικών αποφάσεων”.

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Καλλιόπη Βέττα: «Να αναθεωρηθούν τα περιοριστικά κριτήρια ένταξης των μελισσοκόμων της δυτικής Μακεδονίας στις ενισχύσεις της Βιολογικής Μελισσοκομίας» – Κατάθεση Κοινοβουλευτικής ερώτησης

  1. Έρχεται η ώρα!!!!!!Σ.Κ

    - Edit

    Απαντήστε

    Γερά να φύγει η ευλογιά των τρωκτικών της επιτελκης αχρηστίας!!
    Ας ετοιμαζόμαστε για το τελικό χειροκρότημα,χειροκρότημα του Ελληνικού λαού και όχι του αμερικανικού,στις επερχόμενες εκλογες!
    Όλα θα φανούν…θα τελειώσουν στο τελικό χειροκροτημα!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.