Η αποτίμηση για την ηλεκτρονική εφημερίδα του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης



Ξεκινήσαμε φέτος στο σχολείο μας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης, τη δημιουργία και την έκδοση ηλεκτρονικής εφημερίδας με στόχο αφενός να προσφέρουμε στους μαθητές μας ένα βήμα ελεύθερης έκφρασης των ιδεών, των συναισθημάτων, αλλά και των προβληματισμών τους και αφετέρου να τους κινητοποιήσουμε στο να δημιουργήσουν πράγματα στο σχολικό περιβάλλον που θα τους ενδιαφέρουν πέρα από τα μαθήματα, για να διοχετεύσουν θετικά την ενέργειά τους, αλλά και να αποσυμπιεστούν από το άγχος και τις στρεσογόνες καταστάσεις που έζησαν τα τελευταία δύο δύσκολα χρόνια.

Σε όλα τα τεύχη είχαμε τη χαρά να δούμε τα παιδιά μας να εκφράζουν με θάρρος προσωπικές τους απόψεις για θέματα που τους απασχολούν, θέματα της ηλικίας τους, θέματα του σχολείου, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Να εμπνέονται και να γράφουν αξιόλογα ποιήματα, αλλά και ένα πολύ όμορφο διήγημα. Να ασκούν και να γράφουν εμπεριστατωμένη κριτική σε κινηματογραφική ταινία, αλλά και σε θεατρική παράσταση. Να παίρνουν ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από άτομα που θαυμάζουν. Να περιγράφουν και να αναδεικνύουν δράσεις που έλαβαν χώρα στο σχολείο μας. Να ερευνούν και να παρουσιάζουν τα στοιχεία της έρευνάς τους. Να καλύπτουν με πλούσιο φωτογραφικό υλικό διάφορες εκδηλώσεις του σχολείου. Να δημιουργούν κόμικ, αφίσες, κάρτες.

Για τη δημιουργία και των τεσσάρων τευχών συνεργάστηκαν μαθητές ομαδικά και ατομικά και από τις τρεις τάξεις του σχολείου. Στους υπέροχους μαθητές μας που έβαλαν το μεράκι, τη φαντασία και το ταλέντο τους και μας χάρισαν τα κείμενά τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και κάθε έπαινος!

Ευελπιστούμε ότι η φετινή δουλειά αυτών των παιδιών θα μείνει ως πολύτιμη παρακαταθήκη και πλούτος και για τις επόμενες γενιές μαθητών που θα φοιτήσουν στο σχολείο μας και θα αποτελέσει το καλύτερο παράδειγμα που θα βρει μιμητές τα επόμενα χρόνια.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:
Παπαβασιλείου Αθανάσιος
Δημοπούλου Αναστασία
Μπαμπαλή Αναστασία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.