Τραγική υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Φλώρινας καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας



Η ΕΙΝΔΥΜ καταγγέλλει την τραγική υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Φλώρινας. Πρόσφατα παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο επιμελητές, ο διευθυντής πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί ενώ και ο δεύτερος επιμελητής έχει γραπτώς δηλώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί τον Ιούλιο. Υπήρξε δε καταγγελία προς το ΔΣ της ΕΙΝΔΥΜ ότι για να συνεχίσει το νοσοκομείο να εφημερεύει, τη Δευτέρα 16 Μαΐου εφημέρευσε γιατρός άλλης ειδικότητας ως παθολόγος!

Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και σε άλλες παθολογικές κλινικές των νοσοκομείων της Δ. Μακεδονίας και είναι αποτέλεσμα της τραγικής διαχείρισης του Υπουργείου Υγείας το οποίο δεν έκανε ουσιαστικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προωθεί συνεχώς τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και ιδιωτικοποιεί όλο και περισσότερο τη δημόσια δωρεάν υγεία, κρατά πεισματικά το μισθολόγιο των γιατρών χαμηλό παρά του ότι κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις από το 2012 με απόφαση του Στε το 2018 και δεν εντάσσει τους γιατρούς στα ΒΑΕ.

Απαιτούμε άμεσα την προκήρυξη θέσεων Παθολόγων στα κενά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.