Δήμος Κοζάνης: «Πράσινο φως» για την έναρξη των έργων ΣΔΙΤ



«Πράσινο φως» για την υλοποίηση των έργων ΣΔΙΤ του Δήμου Κοζάνης δίνεται με τη δημοσίευση της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ. Με την ανάρτηση της απόφασης στη «Διαύγεια» πραγματοποιείται η έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης των έργων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.  

Η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει ήδη εκδώσει την πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους πιστοποιημένους συμβούλους της EBRD (με την οποία έχει ανοιχτή σύμβαση) για την τεχνική, οικονομική και νομική στήριξη της δημοπράτησης των έργων. 

Ο Δήμος Κοζάνης με όχημα τις ΣΔΙΤ υλοποιεί μία σειρά έργων, που ενσωματώνουν τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και αξιοποιούν τεχνολογίες ΑΠΕ για να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της απολιγνιτοποίησης με ρεαλισμό και υπευθυνότητα. Ναυαρχίδα  αυτών των έργων αποτελεί η δημιουργία του Κέντρου Διάδοσης Τεχνολογίας της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας, που θα αποτελέσει κόμβο τεχνολογίας και αειφορίας. 

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Κοζάνης εργάζεται συστηματικά προς την υλοποίηση της ολοκληρωμένης πρότασης, που έχει στόχο τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης.

Με όχημα το ΣΔΙΤ μετασχηματίζουμε την Κοζάνη σε ένα ισχυρό αστικό περιφερειακό κέντρο  

Πληροφορίες για την εγκεκριμένη πρόταση του Δήμου Κοζάνης  https://bit.ly/3NnlWRY 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.