Τι θα γίνει με τα τραπεζοκαθίσματα στην κεντρική πλατεία Κοζάνης – Τι αναφέρει η Δημοτική Αρχή στο KOZANILIFE.GR



Θετική φαίνεται να είναι η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για τα τραπεζοκαθίσματα που τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Η δυνατότητα επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων που δόθηκε στα καταστήματα εστίασης στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης,  αρχικά πραγματοποιήθηκε με την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης βάσει νόμου 4915/2022 άρθρο 45, ενώ σε δεύτερο χρόνο πήρε παράταση έως τις 30/09/2022, λόγω παράτασης των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ο πρωταρχικός στόχος της ενέργειας αυτής ήταν να βοηθηθούν τα καταστήματα εστίασης που είχαν  πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα και κατά συνέπεια να λειτουργήσει όλη η αγορά εύρυθμα.

Συνολικά ο απόηχος της ενέργειας αυτής από την Δημοτική Αρχή Κοζάνης, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της, φαίνεται να είναι θετικός τόσο για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, όσο και για τους πολίτες, αλλά και για όλο τον εμπορικό κόσμο.

Η Δημοτική Αρχή, σε επικοινωνία με το KOZANILIFE.GR, τοποθετείται θετικά σε αυτό όχι μόνο για την παράταση του μέτρου, αλλά ενδεχομένως και για την μονιμότητά του.

Όπως δήλωσε η κα. Ελπίδα Κουιμτζίδου στο KOZANILIFE.GR: «Η πλατεία είναι για τον κόσμο, μια άδεια από κόσμο πλατεία τι νόημα θα είχε. Από τη στιγμή που υπήρχε αυτή η δυνατότητα εκ του νόμου να δοθεί αυτή η παράταση για την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων, η Δημοτική Αρχή θεώρησε εφόσον το επιθυμούν και τα μαγαζιά και ο κόσμος το αποδέχτηκε, η πλατεία και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι  να ζωντανέψουν, τηρουμένων όλων των μέτρων».

Η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, φαίνεται να πέτυχε πρωταρχικό της στόχο, που δεν ήταν άλλος από την αναζωογόνηση του κέντρου. Από την πλευρά των πολιτών, η γενικότερη εικόνα δείχνει πολίτες που καθημερινά  απολαμβάνουν αυτή την “απελευθέρωση”, εφόσον δεν παρεμποδίζουν τη διέλευση πεζών. Σε ότι αφορά την αισθητική πλευρά της πόλης, θα έλεγε κανείς, ότι η σημερινή εικόνα της κεντρικής πλατείας της Κοζάνης, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα περισσότερο από άλλες πόλεις.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

6 σχόλια στο άρθρο “Τι θα γίνει με τα τραπεζοκαθίσματα στην κεντρική πλατεία Κοζάνης – Τι αναφέρει η Δημοτική Αρχή στο KOZANILIFE.GR

  1. Φορολογούμενος

    - Edit

    Απαντήστε

    Καρέκλες, τραπέζια, αυτοκίνητα παρκαρισμένα, πατίνια, μηχανάκια που κόβουν δρόμο, ποδήλατα που τρέχουν με φορά!!! Τελικά είναι εύχρηστα τα πεζοδρόμια για οοοολους τους άλλους πλην των πεζών!!!
    Γεια ρε Ελλάδα με τα ωραία σου!!!

    1. να αφησουν τα μαγαζια καλητερα ελευθερο τον κοσμο..που κολανε τα τραπεζοκαθησματα τους ακριβως διπλα στα παγκακια του δημου και δεν αφηνουν ουτε διαδρομο για πεζους και καροτσια ..δημαρχε ξερουμε ολοι οτι δεν θα ξανα βγεις αλλα μη το βγαζεις τα ματια

  2. η λυση ειναι λιγα τραπεζια οπως τωρα και πολυ πλατεια για περπατημα και εκδηλωσεις…η πλατεια ειναι μεγαλη και μας χωραει!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.