Εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. για τις φοιτητικές εκλογές στα Τμήματα της Κοζάνης



Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαίου η κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, που θα συμμετέχουν στις φετινές φοιτητικές εκλογές. Έπειτα από 3 χρόνια, λόγω πανδημίας, οι φοιτητές καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τα νέα τους Διοικητικά Συμβούλια.

Η αποθήκη του ΟΣΕ γέμισε με δεκάδες φοιτητές που παρακολούθησαν την εκδήλωση. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με συναυλία από φοιτητικό συγκρότημα. Με τις μελωδίες και τις νότες τους οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θέλησαν να στείλουν ένα αγωνιστικό μήνυμα, σύμφωνα με τον έναν εκ των τραγουδιστών του συγκροτήματος.

Λίγο πριν τελειώσει η συναυλία πήραν το λόγο υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στα τμήματα των ΗΜΜΥ, Μηχανολόγων Μηχανικών και στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο της Κοζάνης. Ο Νίκος Θεοφιλόπουλος, από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, ανέφερε ότι, μετά από μεγάλη προσπάθεια των φοιτητών του Τμήματος, καταφέρανε να δημιουργήσουν το Φοιτητικό τους Σύλλογο και κάλεσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΠΚΣ, “για να είναι αυτός ο Σύλλογος ζωντανός, ενεργός και μαχητικός, να διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών, αλλά και να έχει αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα σαν την σημερινή”.

Στη συνέχεια το μικρόφωνο πήρε ο Σπύρος Μωυσιάδης, από το Τμήμα των ΗΜΜΥ, όπου στάθηκε “στη προσπάθεια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να δημιουργήσει, πίσω από τις πλάτες των φοιτητών έναν Σύλλογο-φάντασμα για όλη τη Πολυτεχνική Σχολή, κόντρα στους Συλλόγους που υπάρχουν ήδη ανά Τμήμα. Είναι ένας Σύλλογος που θα έχει πολλές χιλιάδες μέλη, θα περιλαμβάνει και τους φοιτητές του πρώην ΤΕΙ, ο οποίος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Αυτός είναι ο στόχος της ΔΑΠ, οι Σύλλογοι να μην συζητούν, να μην διεκδικούν, να μην έχουν καμία δράση. Γιατί αυτό που θέλει, τόσο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όσο και το κόμμα της, η ΝΔ, είναι οι φοιτητές να μην σηκώσουν ποτέ κεφάλι απέναντι στις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που καταστρέφουν τις σπουδές μας”.

Τέλος, ο Θανάσης Δήμου, υποψήφιος στις φοιτητικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στο Τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει στο Τμήμα του για να ζωντανέψει ο Σύλλογος. Αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα στην διοίκηση του Τμήματος, αλλά και του Ιδρύματος για μια σειρά προβλήματα, όπως η επί πτυχίω εξεταστική και το ζήτημα των εστιών, απ’ όπου διώχνονται μια σειρά φοιτητές.

Η βραδιά συνεχίστηκε με συναυλία, ενώ ολοκληρώθηκε με πάρτι.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.