“Φυτεύουμε δέντρα και όχι φωτοβολταϊκά”: Διαμαρτυρία των κατοίκων της Καλαμιάς Κοζάνης για τα φωτοβολταϊκά με συμβολική δενδροφύτευση



Με το σύνθημα “Φυτεύουμε δέντρα και όχι φωτοβολταϊκά” οι κάτοικοι της ΤΚ Καλαμιάς του Δήμου Κοζάνης προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, ζητώντας να μην προχωρήσει το έργο που θα επεκταθεί σε μια έκταση 520 στρεμμάτων μια ανάσα από τις αυλές των σπιτιών τους.

Οι κάτοικοι του χωριού που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Κοζάνης προχώρησαν σε δενδρφύτευση στην περιοχή όπου θα επεκταθεί το φωτοβολταϊκό πάρκο, με τις εργασίες να ξεκινούν τον επόμενο μήνα, αφού ήδη έχει δοθεί και η άδεια από την ΡΑΕ, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Καλαμιάς Αθανάσιος Πενογλίδης, ζητώντας να αποσυρθεί η εταιρεία.

Οι κάτοικοι ζητούν να μείνει ελεύθερο το βουνό στις πλαγιές του οποίου εκτίνεται το χωριό με αρκετούς εξ αυτών να έχουν επενδύσει χτίζοντας τις κατοικίες τους για να βρίσκονται κοντά στην φύση.

Στο ίδιο μήκος διαμαρτυριών κτηνοτρόφοι της περιοχής και αγρότες καθώς επίσης Πρόεδροι και κάτοικοι όμορων χωριών από το Βατερό, τα Σιδερά, Αλωνάκια και Σκήτη οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Στο σύνολό τους οι κάτοικοι δηλώνουν υπέρ της πράσινης ανάπτυξης όχι όμως άναρχα και κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Μάλιστα όπως επεσήμαναν αρκετοί κάτοικοι επιπρόσθετα στο συγκεκριμένο βουνό υπάρχει ο ελληνικός κέδρος σπάνιο είδος δέντρου προς εξαφάνιση.

Από το ertnews.gr

2 σχόλια στο άρθρο ““Φυτεύουμε δέντρα και όχι φωτοβολταϊκά”: Διαμαρτυρία των κατοίκων της Καλαμιάς Κοζάνης για τα φωτοβολταϊκά με συμβολική δενδροφύτευση

  1. Κατοικούν εκεί 100 χρόνια και τώρα θυμήθηκαν να φυτέψουν δέντρα ξαφνικά που μέχρι χθες ανάθεμα αν ξέραν που βρίσκεται και πώς πας σ εκείνη την περιοχή.. και μιλάμε για περιοχές όπου φυτρώνουν μόνο πέτρες και κανένα γαϊδουράγκαθο.. όταν αυτοί οι ίδιοι περιφρασουν αυθαίρετα εκτάσεις πάνω στα βουνα.. όταν πάνε και ρίχνουν τα μπάζα τους.. όταν κυνηγάν παρανομα.. και κόβουν δέντρα απ’ όπου βρουν για θέρμανση.. αυτά δεν τους πειράζουν! Για γέλια είστε γιατί όλα αυτά τα κάνετε γιατί δεν μπορείτε εσείς να τα φτάσετε.. και όπως είμαστε και σκεφτόμαστε πάντα, αφού δεν μπορω εγω να μην κάνει ούτε ο γείτονας ούτε κανείς!! Αυτοί ειμαστε και τίποτα άλλο δεν μας φταίει καταβαθος. Έλα συνεχίστε τον καναπέ και το ΣΚΑΪ και θα ξεχαστειτε πάλι μην αγχώνεστε..

    1. Έχετε απόλυτο δίκιο κ.Ανώνυμε γιατί αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα αλλά αν βρείτε περιφραγμένες αυθαίρετες εκτάσεις στο βουνό της Καλαμιάς, μπάζα, έναν Καλαμιώτη που να κυνηγά παράνομα και κάποιον που να κόβει τα δέντρα για να ζεσταθούν τότε και μόνο τότε θα πω ότι συμφωνώ με την ανωτέρω ανάρτηση. Γιατί στο δικό μου χωρίο δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω.
      Αντίθετα κόβουμε τα χόρτα από τους δρόμους, φτιάξαμε το γήπεδο και συνεχίζουμε με πολλές ακόμη δράσεις και όλα αυτά με δικά μας έξοδα.
      Οπότε, όταν σχολιάζετε μια δράση παρακαλώ να γνωρίσετε πρώτα γιατί μιλάτε…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.