Δίκη για Γλυκά Νερά: Ισόβια και 11,5 έτη κάθειρξη η απόφαση για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο



Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε για την ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος δολοφόνησε τον Μάιο του 2021 τη σύζυγό του, Καρολάιν Κράουτς, τσο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Την ποινή των ισοβίων και 11,5 ετών καθείρξεως επέβαλλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαϊν Κράουτς.

Ειδικότερα, για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων, για τη θανάτωση ζώου τα 10 έτη κάθειρξης και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, ποινή ενός έτους για την ψεύδη καταγγελία και ποινή 3 ετών για την ψεύδη κατάθεση κατ’ εξακολούθηση και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Κατά συγχώνευση επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, ενώ του επιβλήθηκε συνολική χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Η πρόταση της εισαγγελέως για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Την ποινή των ισοβίων και δέκα ετών καθείρξεως για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο είχε προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας, αφού προηγουμένως το δικαστήριο απέρριψε τη χορήγηση ελαφρυντικών.

«Για ανθρωποκτονία από πρόθεση ζήτω την επιβολή ισόβιας κάθειρξης. Για τη θανάτωση του ζώου κάθειρξη 10 ετών και χρηματική 400 μονάδων με ποινή 50 ευρώ ημερησίως. Ένα έτος φυλάκιση για ψεύδη κατάθεση και χρηματική ποινή 360 μονάδων επι 10 ευρώ ημερήσιως και για την τέταρτη πράξη φυλάκιση ενος έτους» είπε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, την απόρριψη των ελαφρυντικών της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του προτέρου σύννομου βίου που αιτήθηκε ο Μπαμπης Αναγνωστοπουλος αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

«Αναφορικά με το ελαφρυντικό του σύννομου βίου το δικαστήριο έλαβε υπόψη του τα κριτήρια που τίθενται με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (Κορκονέας». Επιπλέον, το δικαστήριο εκτιμά ότι η αγορά του οικοπέδου εξ ολοκλήρου στο όνομα του, αν και είχαν καταβληθεί χρήματα από τους γονείς της Κάρολαιν, είναι πράξη που δεν θεωρείται έντιμη».

Για το δεύτερο ελαφρυντικό το δικαστήριο έλαβε υπόψη του ότι στις 37 ημέρες μετά τη διάπραξη του αδικήματος, αλλά και πως ένας χρόνος από την τέλεση του αδικήματος είναι μικρό χρονικό διάστημα να αποδειχθεί η μεταστροφή του. Δεν μας προσκομίστηκε έγγραφο από τις φυλακές ότι δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα» ανέφερε η Πρόεδρος του δικαστηρίου.

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.