Στο φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η απολιγνιτοποίηση και η Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στη νέα εποχή για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας



Στο φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επέλεξε να εστιάσει στις προκλήσεις και τις προοπτικές της απολιγνιτοποίησης και της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη νέα εποχή, για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το παραπάνω ζήτημα δεν είναι απλά περιφερειακό. Είναι ζήτημα εθνικό, ευρωπαϊκό και ταυτόχρονα διεθνές. Η επιτυχία της δίκαιης μετάβασης, σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων και αβεβαιότητας, αποτελεί παράδειγμα και κίνητρο για άλλες Περιφέρειες.

Από την άλλη πλευρά, πιθανή αποτυχία δημιουργεί φόβους, που ενδέχεται να αποτελέσουν εμπόδιο στην πορεία αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Σήμερα, το μεγάλο δίλημμα είναι:

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ Ή ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το σχετικό αφιέρωμα, που ετοίμασαν οι συνεργάτες του ΔΙΚΤΥΟΥ στο οποίο παρουσιάζονται ενδιαφέροντα στοιχεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Ευρωπαϊκού και Εθνικού Σχεδιασμού.
Επίσης παρουσιάζουν τις θέσεις τους Υπουργοί, Δήμαρχοι, Πρόεδροι Φορέων, Επιστήμονες (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) από Ελλάδα και Γερμανία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στο Οικονομικό φόρουμ των Δελφών στην αίθουσα Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα: « Απολιγνιτοποίηση! Πότε ξεκινά η δίκαιη μετάβαση» το Σάββατο 9 Απριλίου ώρα 11:05 στον σύνδεσμο: https://delphiforum.gr/

2 σχόλια στο άρθρο “Στο φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η απολιγνιτοποίηση και η Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στη νέα εποχή για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  1. Το Συμπόσιον του Πλάτωνος.ΣΤΕΛΙΟΣ Κ

    - Edit

    Απαντήστε

    Απ τη μια μερια το εθνικο συμποσιο στην Καλαμπακα κι απ την αλλη μερια το οικονομικο φορουμ στους Δελφους,για τη Σωτηρια της Δυτικης Μακεδονιας!!!!!
    Βαρυγδουπες λεξεις ,αρχαιοπρεπεις εκφρασεις,περασμενων μεγαλείων,Εθνικο Συμποσιο,Φορουμ στους Δελφους,λεξεις προπετάσματα,για να καλυπτονται τα ψευτικα τα λογια ,τα μεγαλα,τα Μαυρογιαλούρεια!!
    Συμποσια,οικονομικες συναντησεις,λογια σταχτη στα ματια του κοσμου,της Δυτικης Μακεδονίας,για να περνανε οι καιροί,να περνανε τα χρονια και τα ιδια λογια,μόνο λογια,οι ιδιοι πολιτικοι,της Νεας Δηναγωγιας,σε άλλα σώματα,με άλλα ονόματα..Συμποσια,κατω απ τους ιερους βραχους της Καλαμπακας και διπλα στο Μαντειο των Δελφων,λόγια για μεγαλυτερη Αξιοπιστία!!!
    Λογια,λογια,για να κρατηθεί ζωντανή,η πιο φτωχη περιφερεια της χωρας,αν δεν υπηρχε η Θρακη!!
    Λογια,συνεδρια,Μετεωρα,Δελφοι…και ο Σισυφος ,ανεβαζει τον τεραστιο βραχο του κι εκεινος πάλι κατρακυλάει….και παλι απ την αρχη και ” ολα τριγύρω αλλαζουνε κι όλα τα ίδια μενουν”
    Λογια,συνεδρια,σχεδια,μετακινησεις,λογια,Καλαμπακα,- Μετεωρα,Δελφοι!!
    Αλιμονο σας ,πολιτικοι υποκριτες!!
    Η Υποκρισία σας,ενας δρόμος,μια κατηφοριά,απ Τα Μετεωρα μεχρι τους Δελφούς!!
    Τελικα,το εθνικο σας Συμποσιο θα εξαντληθει σ ενα συμποσιο Παραμετεώρειας χασαποταβερνας και το οικονομικο σας φορουμ,στο Μαντειο των Δελφων,με μια Πυθία να μασουλαει Δαφνες υποκρισιας,και στο τέλος να μην αποκοιμιεται εκεινη,αλλα ο ελληνικος λαος!!
    Μαθετε,ολοι οι συνδαιτυμονες των Μαυριγιαλουρειων Συμποσίων,μαθετε,πώς,ο λαός αργει,αλλα δε λησμονει!
    Και μια μερα θα σας στειλει στο ντουλαπι της Ιστοριας,εκει που φυλαγονται…Μετεωρα και Δελφοι!!
    Θα ηθελα να γνωρισω απο κοντα,τον γκεμπελισκο και προπαγανδιστη,των 3 τελευταιων χρονων,τον λεξιπλόκο,αυτον που εφεύρε τις φρασεις,Δικαιη αναπτυξη,εξυπνη γεωργια,πεφωτισμενη αλιεία,(αντι δεσποτεία),ηθικό Υδρογονο,πρασινη μεταβαση,πανω σε πρασινα αλογα,εθνικο Συμποσιο,οικονομικο forum,στους Δελφους!!!!
    Να τον ανεβασω , στα Μετεωρα ,στον Αγιο Νικολαο,τον Αναπαυσά,για να λειτουργηθεί και να τον κατεβάσω, στους Δελφους και να τον ανεβασω ,στον Τρίποδα της Πυθίας,να μασουλάει Δαφνες,μεχρι να ξεκουμπιστουν ολοι,οι πολιτικοι τσαρλατανοι,που μας αποκοιμίζουν ,εδω και 3 χρονια!!
    Απ τη μια μερια η Πυθια στον Τριποδα,να μασαει Δαφνες κι απ την αλλη ο Εμμονικος,να μασαει χαλβά με αμύγδαλο,απαθης και αταραχος,στο σπιτι του Ερντογαν,την ωρα που ακουγεται το ” σαν μπαίνει ο Χότζας στο Τζαμί,στην Αγιά Σοφιά”
    Ποιος ειναι πολιτικός ψευτης;ο Τσιπρας που αναβει ενα κερί ,απο σεβασμο στα ιερα και στα όσια ή ο μητσοτακης,το φως της αληθειας;,ο ,εγω ειμι η αληθεια της ζωης;ο πορφυρογεννητος,ο υπερ ορθόδοξος,που απ τις 10 Ιουλιου του ‘ 20, οχι μονον δεν αντεδρασε για την μετατροπη της Αγιας Σοφιας,το αγλάισμα της Παγκοσμιας θεολογιας και ορθοδοξιας,σε τζαμί,αλλα ακούει και τις ” ψαλμωδίες” απ το σπίτι του Ερντογαν,μητσοτακης,υποκριτης και υπερορθόδοξος μαζι,πού πρωτα απαγορευσε την περιφορα του Επιταφιου και την Ανασταση και μετα εκλεισε τα κεντρα διασκεδασης τα θεατρα και..και τα λεωφορεία με 70 και 80 ανθρωπους παστωμενους,δεν τα εκλεισε ακομα,γιατι ,εκει δεν κολλαει ο ιός!!!
    Ο Τσιπρας αναβει ενα κεράκι και φευγει στο καλό.
    Και …και.. Επι Υπερορθόδοξου,που λέει,κατω απ το βλέμμα του Παντοκρατορα,το ” Πατερ ημων..”,επι Ασυγκίνητου,εγινε η Αγιά Σοφιά Τζαμί!
    Μάλλον ,θα εφερε και χαλβά μερακλίδικο,για να κερασει,εκ μερους του Ερντογαν,ολοκληρη την πολιτικη κομπανία του Τσαντιρ μπερτέ,Επιτελείου,των;των;
    ” σαν βγαινει ο χοτζας στο τζαμι” ,ενα τζαμί,αντί πινακίου χαλβά,πολιτικου..
    ” να τον χαιρεσθε,να τον χαιρεσθε,τον μεγαλο σας,ψύλλειο ηγετη,να τον χαιρεσθε”!!
    Και την αλλη φορά,δαγκωτό στον μητσοτάκη σας,σαν τον χαλβά με ανμυγδαλα,που δάγκωνε προχθες,λιμασμένα,ο ηγετης στο σπιτι του Ερντογαν….αφεριμ ,ή aferim στα τουρκικα!
    Λιμασμένος= πεινασμένος,εξ ού και λιμός!!
    ” να τους χαιρεσθε…”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.