Ψήνεσαι να αγοράσεις ψησταριά υγραερίου; Διάβασε το άρθρο και ανεβάστε το παιχνίδι στο ψήσιμο!



Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν ψησταριές υγραερίου και δεν την αλλάζουν με τίποτα άλλο. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα και τις επιλογές που υπάρχουν.

Πως δουλεύει η ψησταριά υγραερίου;

Οι ψησταριές υγραερίου, χρησιμοποιούν μια φιάλη υγραερίου (ιδανικά μία των 10kg βουτανίου-προπανίου) η οποία συνδέεται εύκολα με ένα σωλήνα και ρυθμιστή αερίου με την ψησταριά και με την αυτόματη πιεζοηλεκτρική ανάφλεξη δημιουργείται χαμηλή φωτιά στους καυστήρες. Με την χρήση αντιφλογιστικών στεγάστρων/σχαρών δημιουργείται και διαχέεται η κατάλληλη θερμοκρασία για το ψήσιμο. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα υπάρχει καπάκι που βοηθά να διατηρείται η θερμοκρασία στο θάλαμο ψησίματος., παρακολουθώντας ανά πάσα στιγμή και την θερμοκρασία από το θερμόμετρο.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ψησταριάς υγραερίου;

Τα μεγάλα ατού που θα σας κάνουν να λατρέψετε την ψησταριά υγραερίου είναι τα παρακάτω:

  • Απαιτείται το πολύ 1,5τμ χώρου στο μπαλκόνι, την βεράντα ή τον κήπο σας
  • Διαθέτουν ρόδες για εύκολη μετακίνηση 
  • Εύκολη και γρήγορη προθέρμανση- Δεν χρειάζεται να περιμένετε ή να δυσκολευτείτε να την ανάψετε όπως με τα κάρβουνα
  • Δεν δημιουργείται έντονος καπνός με το ψήσιμο, παρα μόνο λίγος καπνός από τα λίπη που καίγονται
  • Οι περισσότερες ψησταριές διαθέτουν θερμόμετρο για απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας 
  • Εύκολο καθάρισμα και με πιατάκι συλλογής του λίπους. Ξεχάστε τις σκόνες και την βρωμιά από τα κάρβουνα.
  • Κλείνοντας το καπάκι μπορείτε να ψήσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ότι φανταστείτε διότι μπορείτε χρησιμοποιήσετε την ψησταριά και ως φούρνο.
  • Πολλές ψησταριές διαθέτουν και πλαϊνή εστία, ώστε να μπορείτε ταυτόχρονα να βράσετε κάτι ή να τηγανίσετε πατάτες!

Μπορεί μία ψησταριά υγραερίου να φαίνεται ακριβή αρχικά, όμως η μακρά διάρκεια ζωής με την σωστή συντήρηση και η δυνατότητα ψησίματος και μαγειρέματος πολλών και διαφόρων συνταγών με μία μόνο ψησταριά εξοικονομεί μακροπρόθεσμα χρήμα και χρόνο. Πλέον θα μπορείτε να ψήσετε ακόμη και μία μόνο μπριζόλα μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς προετοιμασία και χωρίς να ενοχλήσετε κανέναν με καπνό, απλά και εύκολα στο μπαλκόνι σας ανάβοντας μία ή δύο εστίες και λερώνοντας ελάχιστα την μονάχα την σχάρα ψησίματος.

Μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.aravidis.gr ποικιλία από ποιοτικές και οικονομικές ψησταριές BBQ σε τιμές προσφοράς ενόψει του Πάσχα.

Για μεγάλες παρέες και άνετη χρήση σούβλας, προτείνουμε την Inox Premium ψησταριά της Unimac με 5 εστίες συν μία πλαϊνή.

Για τους νέους φιλόδοξους ψήστες και για μικρότερες παρέες προτείνουμε την ποιοτική αλλά οικονομική ψησταριά με 3 Εστίες GB-P300 INTRO της Kaiser.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.