Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτή είναι η «μαύρη λίστα» με τις «μη φιλικές χώρες» της Ρωσίας



Οι χώρες που είναι εναντίον της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία μπήκαν στη «μαύρη λίστα» της Μόσχας, η οποία κατάρτισε μια σειρά από «εχθρούς» ή τουλάχιστον «μη φιλικές χώρες». Από τις εν λόγω χώρες, οι επιχειρηματικές συμφωνίες με εταιρίες, αλλά και πρόσωπα από αυτές θα πρέπει να έχουν την έγκριση μιας κυβερνητικής επιτροπής.

Αν και δεν αναφέρεται ειδικά στην Ελλάδα, η Ρωσία την συμπεριλαμβάνει σε αυτή την λίστα ως χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως από την «μαύρη λίστα» λείπει η Τουρκία…

Άλλωστε το πώς βλέπει η Ρωσία την Ελλάδα έγινε παραπάνω από σαφές από την εκπρόσωπο του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία «εισέπραξε» την απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι χώρες που η Ρωσία περιλαμβάνει στις «μη φιλικές» είναι:

Αυστραλία
Καναδάς
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ισλανδία
Ιαπωνία
Μονακό
Μαυροβούνιο
Νέα Ζηλανδία
Νορβηγία
Ταϊβάν
Σαν Μαρίνο
Σιγκαπούρη
Νότια Κορέα
Ελβετία
Ουκρανία
Ηνωμένο Βασίλειο
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Η «μαύρη λίστα» της Ρωσίας ακολουθεί ένα προεδρικό διάταγμα της 5ης Μαρτίου, το οποίο επιτρέπει στη ρωσική κυβέρνηση, στις εταιρίες και στους πολίτες να πληρώνουν προσωρινά με ξένο συνάλλαγμα τα χρέη που έχουν στο εξωτερικό σε «μη φιλικές χώρες» και σε ρούβλια.

Πηγή: onalert.gr / Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, newsit.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτή είναι η «μαύρη λίστα» με τις «μη φιλικές χώρες» της Ρωσίας

  1. Έλεος!!!Στελιος Κ

    - Edit

    Απαντήστε

    Τωρα η Ζαχαροβα σκουπιζει τα δακρυα της,μετα την απαντηση του υπουργειου εξωτερικων!
    Ο μητσοτακης αποφασισε μονος του και με τον ανιψιο του και τον κυριο ολο σκερτσο και καμαρι,να στειλει όπλα στη Ρωσια και θελουμε η Ρωσια να μας στειλει Γλαδίολους και τουλιπες για ανταποδοτικό τελος!
    Εν αποστρατεια,Στρατηγοι,Πτεραρχοι,Ναυαρχοι,βγαινουν στην τηλεοραση,ως αναλυτες των μαχών στην Ουκρανία και ειναι οργισμενοι με τον μητσοτακη που εστειλε οπλα στην Ουκρανια για να σκοτωνουν παιδια των αμαχων Ρωσοφωνων και ελληνων που ζουν εκει!
    Αν οι αποστρατοι αξιωματικοι ειναι εξοργισμενοι με το μεγαλο λαθος του Λάθους πρωθυπουργου,φανταζεστε ποσο πληγωμενοι και εξοργισμενοι ειναι οι εν ενεργεια στρατιωτικοι,τους οποιους ο Ανεμελος και τυχαιος μητσοτακης,τους εγραψε,για ενα τοσο ζωτικης σημασιας και εθνικης μαζι,στα …..παλαιότερα των υποδηματων του,προτιμώντας ο τυχαρπαστος να αποφασισει με τον ανιψιο του και το Σκερτσο και το καμάρι…
    Τωρα η Ζαχαροβα κλαιει και δερνοκοπιέται…
    Σιγά μη στάξει η ουρά του γαιδάρου….
    Βρόμισαν τα νερά του κόσμου με τα φρικτά και φοβερά ,περίσσεψε το θανατικο με τις Αγιασμένες και Αγιοκαταταγμένες επεμβασεις τις Δυσης και η Δήλωση της Ζαχαροβα….πονάει πιο πολύ…….
    Ξεκάρφωτη κοινωνία

  2. Έλεος!!!Στελιος Κ

    - Edit

    Απαντήστε

    Φωναζει ο μύθος και λεει σ ολους τους υποκριτες του κοσμου” επεσε ο γαιδαρος μεσα στο πηγαδι,καταβρομισε το νερό και την ωρα που τον τραβουσαν οι χωρικοι με τις τριχιές,φωναξε ενα σαίνι,ενας αετος,ενας Μπούφος,δηλαδη- σιγά παιδια,σιγά με προσοχή,μη στάξει η ουρά του γαιδάρου”
    Τελικα,η Μυθολογια κρυβει πιο αληθινες ιστοριες μεσα της,απ ότι η Ιστορία!
    Και εδω ταιριαζει και το γνωμικο” κανω την τρίχα τριχιά”
    Που σημαινει” μεγαλοποιοώ υπερβολικά τις καταστασεις”
    Κολλήσαμε και μηρυκάζουμε ολοι τη δήλωση της Ζαχαροβα και κατάπιαμε αμάσητη την αποστολή οπλων του μητσοτακη στην Ουκρανια,για π ε ρ ι σ σ ο τ ε ρ ο υ ς νεκρούς!!
    “Ουαι υμιν Γραμματεις και Φαρισαιοι υποκριται,οι διυλίζοντες τον κώνωπα,τη δε καμηλον καταπίνοντες”
    κάμηλος,κανονικά η κάμιλος εδώ = καραβόσχοινο,κατι παρόμοιο με την παραπανω τριχιά!
    Τα πάντα κρικοι της ίδιας αλυσίδας ειναι στη ζωη!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.