Δράση εκμάθησης τραγουδιών των Φανών από την Πρωτοβουλία Νέων Κοζάνης



Υπό κανονικές συνθήκες, κάθε χρόνο, κάθε γειτονιά της πόλης ανάβει έναν Φανό ο οποίος αποτελεί βασικό συστατικό του εθίμου.

 Γύρω του εκτελείται ο συλλογικός χορός, σε σταθερό βηματισμό, συνοδεύοντας το τραγούδι των πρωτοτραγουδιστών του κάθε Φανού και των παραδοσιακών τραγουδιών που παίζει η ορχήστρα. Τα τραγούδια πρωταγωνιστούν.

Η πανδημία μας στέρησε την αναβίωση του εθίμου και μαζί της έπαψαν να ακούγονται ζωντανά τα τραγούδια των Φανών. Τραγούδια της αγάπης, κλέφτικα, σκωπτικά, μασκαραλίτκα.

Για να μην αποδεχτούμε για άλλη μία χρονιά την εκκωφαντική σιωπή των Φανών, σας καλούμε την Πέμπτη 3 Μαρτίου ώρα 15:30 στο στέκι του συλλόγου «Άη Δημήτρη» (Ευγενίου Βούλγαρη 11, Κοζάνη) να μάθουμε και να τραγουδήσουμε τραγούδια των Φανών με πρωτοτραγουδιστή τον κο Κώστα Μούρτζιο.

Απαιτείται προεγγραφή  έως Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSccUtWbnkiu2vbJYeU-GV7atmn52UbbywxDTO5P9VXbESZ-rw/viewform?fbclid=IwAR2qJcLGcRcNPCwRetVXjOAf0Og1AJ6zQfVfFmxpLzsEfIfImxK8PdWdMdA 

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10

Απαραίτητα έγγραφα : Ολοκληρωμένος εμβολιασμός ή Πιστοποιητικό Νόσησης , ή Rapid Test (έως 48 ώρες) ή PCR (έως 72 ώρες), Self Test για ανήλικους (που χρησιμοποιούν  στο σχολείο) και ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.