Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Το πρώτο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας που εισάγει Τεχνολογία Blockchain



Στον εκσυγχρονισμό του τολμά και προχώρα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εφαρμόζοντας την καινοτόμα Τεχνολογία Blockchain για την πιστοποίηση ψηφιακών εγγράφων που διαχειρίζεται και έτσι γίνεται το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Ελλάδα που εναρμονίζεται στις επιταγές της εποχής που διανύουμε, παρέχοντας ασφάλεια, αξιοπιστία και κύρος στις συναλλαγές του.

Με εφαρμογή Blockchain Certification των διαδικασιών ISO αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας και παρέχει ασφαλείς ηλεκτρονικές υπηρεσίες στα συστήματα εσωτερικής διεκπεραίωσης, έκδοσης και πιστοποίησης ψηφιακών εγγράφων του Πανεπιστημίου. Παράλληλα εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια συναλλαγών σε όλο τον κύκλο ζωής ενός εγγράφου, πολύ χαμηλό κόστος συστημάτων και διαδικασιών διαχείρισης και φυσικά ελάχιστο χρόνο ελέγχου της γνησιότητας κάθε διακριβωμένου, μέσω της υπηρεσίας εγγράφου από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Συνεπώς γίνεται κατανοητό ότι μέσω της πλατφόρμας Blockchain διασφαλίζεται απολύτως η γνησιότητα του εγγράφου, διατηρώντας στο ακέραιο όλες τις πιστοποιημένες συνθήκες που επέτρεψαν την έκδοσή του και τα επιμέρους χαρακτηριστικά του.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχει στόχο να συμβάλει με δράσεις καινοτομίας στην Δυτική Μακεδονία, αλλά και να αποτελέσει πρωτοπόρο ακαδημαϊκό ίδρυμα στη νέα επανάσταση της τεχνολογίας blockchain.

Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η εταιρεία NewCo Α.Ε. Πρόκειται για μια εταιρεία που έχει επενδύσει σε σύγχρονα συστήματα πληροφορικής και έχει ολοκληρώσει ανάλογα έργα, εφαρμόζοντας τις σύγχρονες τεχνολογίες Blockchain.

Σχετικά με τη NewCo

Για [τους πολίτες Ελλάδας, Ευρώπης και διεθνώς] που [αναζητούν να προσδώσουν σε καθημερινές δράσεις και δραστηριότητες τους ασφάλεια, ευκολία και μειωμένο κόστος], η [NewCo.] παρέχει [αποτελεσματική και αποδοτική αξιοποίηση της τεχνολογίας blockchain και Internet of Things (IoT)] επειδή [μπορεί να συνδυάσει, τη γνώση, την εμπειρία με την καινοτομία που απαιτείται από τη σύγχρονη διεθνοποιημένη και εκθετική εποχή].

Όραμα μας η ανάδειξη της εμπιστοσύνης ως βασικού συντελεστή παραγωγής – καθημερινές δράσεις και δραστηριότητες αποκτούν ασφάλεια, ευκολία και ανταγωνιστικό κόστος.

Αποστολή μας, η αποτελεσματική και αποδοτική αξιοποίηση της τεχνολογίας BlockChain και Internet of Things – συνδυάζοντας γνώση, εμπειρία με την καινοτομία που απαιτείται στη σύγχρονη διεθνοποιημένη και εκθετική εποχή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.