Ο Αγροτικός Σύλλογος Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού για την σημερινή κινητοποίηση στο κέντρο της Κοζάνης



Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Κοζάνης από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μετά από κάλεσμα που είχε κάνει ο ΑΣ τις προηγούμενες ημέρες.

Πραγματοποιήθηκε προσυγκέντρωση όπου οι αγρότες και κτηνοτρόφοι με τα αγροτικά τους οχήματα συγκροτήθηκαν και κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης όπου έγινε η συγκέντρωση . Ενώ μέλη των σωματείων οικοδόμων και ιδιωτικών υπαλλήλων Κοζάνης που ήταν συγκεντρωμένα , τους υποδεχτήκαν με χειροκροτήματα και συνθήματα <<εργατιά – αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά>> εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα που δίνουν.

Στην συγκέντρωση έγινε ομιλία από την Πρόεδρο του ΑΣ των Δήμων Κοζάνης , Σερβίων , Βελβεντού Γιάννα Αντωνοπούλου όπου μεταξύ άλλων τόνισε :

Μια βδομάδα κλείνουμε συνάδελφοι οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι που είμαστε σε κινητοποιήσεις , παλεύοντας κυριολεκτικά για την επιβίωσή μας , αφού τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάνουν ολοένα και πιο δύσκολη την παραμονή μας στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και μας οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια.

Σκοπός μας είναι η ενότητα με στόχο την πίεση για την επίλυση των δικαίων αιτημάτων μας ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να μείνουμε στα χωράφια και τα ζώα μας.

Είμαστε εδώ στον δρόμο του αγώνα, οι βιοπαλαιστές αγρότες και παλεύουμε για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας, που συρρικνώνεται εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ.

Συνάδελφοι έχουμε εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια και φωνάζουμε δυνατά και από εδώ ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια . Ότι κερδήθηκε όλα αυτά τα χρόνια κερδήθηκε μέσα από σκληρούς και επίμονους αγώνες και πάντα σε πανελλαδικό συντονισμό . Όπως πρέπει να κάνουμε και τώρα γιατί οι λόγοι που μας βγάζουν στον δρόμο είναι τα προβλήματα μας που είναι οξυμμένα και μας πετάνε έξω από το χωράφι .

Ταυτόχρονα ανέδειξε τα άμεσα αιτήματα πάλης που είναι :

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

— Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

— Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Τέλος η Γιάννα Αντωνοπούλου στην ομιλία της κάλεσε σε πανελλαδικό συντονισμό για την κλιμάκωση του αγώνα και την μαζική συμμετοχή αύριο Κυριακή 13/2/2022 στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα που καλεί η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου της Νίκαιας .

Στην συγκέντρωση ακόμη έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους: του ΑΣ Βοιου , του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Βούρινος, του μπλόκου της Καστοριάς, του Προέδρου της Σκήτης και η Αγωνιστική Κίνηση γυναικών Κοζάνης.

Στην συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη των αγροτών και κτηνοτρόφων στην είσοδο της πόλης όπου μαζί με τους άλλους ΑΣ αποφάσισαν κινητοποίηση την Τρίτη 15/2 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας . Ταυτόχρονα εκφράστηκε η ανάγκη και διάθεση για το στήσιμο μπλόκων τις επόμενες ημέρες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.