Συνάντηση εργασίας της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να ζεις» σχετικά με θέματα που απασχολούν την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη ΚοζάνηςΠραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο στέκι της Δημοτικής Κίνησης συνάντηση εργασίας σχετικά με θέματα που απασχολούν την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο νέος εκπρόσωπος της Κίνησης στο ΔΣ της Βιβλιοθήκης ο Στέλιος Μήλιος. Ο Στέλιος είναι ένα νέο παιδί της πόλης, 23 χρονών, ενεργός πολίτης και επιστήμονας, απόφοιτος του Ιονίου Πανεπιστημίου Τμήμα Αρχειονομίας Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας.

Η επιλογή του Στέλιου στο ΔΣ της ΚΔΒΚ έχει τόσο πρακτικό όσο και συμβολικό χαρακτήρα. Πρακτικά, η Δημοτική Κίνηση εκπροσωπείται από ένα νέο επιστήμονα με γνώσεις στα θέματα λειτουργίας μιας σύγχρονης ιστορικής βιβλιοθήκης και ενός νέου Μουσείου αλλά και ιδέες και προτάσεις για την ανάδειξη της ως πυλώνα πολιτισμού και ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης. Συμβολικά, σε ένα θεσμό με πολύ «βαρύ» όνομα και φορτίο τοποθετείται ένας πολύ νέος άνθρωπος και με πράξεις αποδεικνύεται ότι η Δημοτική Κίνηση στηρίζει και εμπιστεύεται τους νέους ανθρώπους για να μείνουν και να δουλέψουν στον τόπο τους προς όφελος όλων.

Ακούμε πολύ συχνά τον Δήμαρχο Κοζάνης να αναφέρεται στο φαινόμενο του brain drain, καθώς στην ανάγκη δημιουργίας ευκαιριών για την παραμονή και επιστροφή νέων συμπατριωτών μας στον τόπο τους. Συγχρόνως τον βλέπουμε να τοποθετεί τον εαυτό του στη θέση του Προέδρου της Βιβλιοθήκης απαξιώνοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, στερώντας μια θέση ευθύνης από κάποιον άξιο συμπολίτη μας, υποτιμώντας παράλληλα το ειδικό βάρος της ΚΔΒΚ αφού γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα ότι δεν θα καταφέρει σε καμία περίπτωση να βρει τον απαραίτητο χρόνο να ασχοληθεί πραγματικά με την Βιβλιοθήκη μας. Έτσι για μια ακόμη φορά διαψεύδει πολύ γρήγορα με τις πράξεις του τα λεγόμενα του, δυστυχώς αυτή την φορά σε βάρος της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Σε κάθε περίπτωση εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη «νέα» του θέση.

Υ.Γ. Είναι απορίας άξιο πως ο Δήμαρχος που χρησιμοποίησε για την επιλογή των αντιδημάρχων του το κριτήριο της διαθεσιμότητας χρόνου έκρινε πως ο ίδιος διαθέτει τον απαραίτητο χρόνο για να υπηρετήσει την Βιβλιοθήκη μας ως Πρόεδρος!

Άβυσσος…

Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη – Τόπος να ζεις»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.