Συνάντηση της Ένωσης Στρατιωτικών Κοζάνης με τον βουλευτή Κοζάνης Γ. Αμανατίδη – Τι συζητήθηκε



Στις 28 Ιανουαρίου 2022, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με τον βουλευτή Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Αμανατίδη Γεώργιο, στο πολιτικό του γραφείο.

Εκ μέρους της Ένωσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Παπαδημητρίου Λάζαρος και ο αντιπρόεδρος Θεοχάρης Κωνσταντίνος.

Κατά τη συζήτηση που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, αναπτύχθηκαν τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τους εν ενεργεία στρατιωτικούς που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα οποία κατατέθηκαν εγγράφως σε υπόμνημα, ζητώντας από τον κ. Βουλευτή την έμπρακτη συνδρομή του και την ανάδειξη αυτών μέσω των θεσμών στους οποίους υπάγεται και υπηρετεί. Το υπόμνημα περιλάμβανε τα εξής:

1. Αμετάθετο με την συμπλήρωση 30 ετών υπηρεσίας.
2. Αποζημίωση για τη νυχτερινή απασχόληση σε όλα τα στελέχη.
3. Εφαρμογή του 40ωρου ωραρίου εργασίας.
4. Αναγνώριση μάχιμης πενταετίας: Αναγνώριση για όλους τους στρατιωτικούς ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού εφόσον εργάζονται στα καθήκοντα της ειδικότητας τους.
5. Αναγνώριση τριετίας του Ν.3865/2010 με ποσοστό 6,67%.
6. Ημερησία αποζημίωση: Άμεση εξίσωση της ημερήσιας αποζημίωσης με αυτή των υπολοίπων εργαζομένων στο Δημόσιο.
7. Αναπροσαρμογή ορίου ηλικίας αποστρατείας ΕΠ.ΟΠ.: Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία οφείλουν να επιλύσουν το συγκεκριμένο ζήτημα εφαρμόζοντας τους εκάστοτε συνταξιοδοτικούς νόμους που διέπουν τους στρατιωτικούς, προς αποφυγή απόληψης μειωμένης συντάξεως λόγω καταλήψεως του ηλικιακού ορίου.
8. Αναπροσαρμογή Β’ κλιμακίου μισθοδοσίας στους ΕΜΘ.
9. Υγειονομική Περίθαλψη Στελεχών: Ετήσιες υγειονομικές εξετάσεις στελεχών και ιατρικές εξετάσεις να πραγματοποιούνται στα κρατικά νοσοκομεία της περιοχής. Συμβεβλημένοι ιατροί και για τους άμεσα ασφαλιζόμενους.
10. Στρατιωτικά ακίνητα: Δίκαιη επιλογή στέγασης σε αυτά με ισοκατανομή στους βαθμούς και με γνώμονα τα Ε1-Ε9 και τα εισοδηματικά κριτήρια.
11. Αποστρατευτικός βαθμός Ελαφράς Υπηρεσίας Στελεχών προερχομένων από ΑΣΣΥ.
12. Εκπαίδευση στα Βασικά Σχολεία Εκπαιδεύσεως με την μορφή ΔΙ.ΜΑ (διαδικτυακή μάθηση) για στελέχη που επιμελούνται άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Αμανατίδης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα των Στρατιωτικών, δηλώνοντας ότι θα συνδράμει προς την επίλυση αυτών μέσα από επίσημες διαδικασίες, αναγνωρίζοντας ότι η ανάδειξη των προβλημάτων από την Ένωσή μας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Στο τέλος της συνάντησης, αφού η αντιπροσωπεία μας ευχαρίστησε τον κ. Βουλευτή για την πρώτη αυτή συνάντηση, υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για εντατικοποίηση της επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές με γνώμονα τη συνεχή αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα των στελεχών.

Στην συνάντηση τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τον Covid-19.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Λάζαρος Παπαδημητρίου

Ο Γεν. Γραμματέας
Σιδέρης Βότσης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.