Πραγματοποιήθηκε στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κοζάνης ημερίδα στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων “Η Βιολογία στην Εκπαίδευση”



Το Σάββατο 22/1/2022 πραγματοποιήθηκε στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κοζάνης τοπική ημερίδα στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων “Η Βιολογία στην Εκπαίδευση”, συνδιοργανωσης από το Ε.Κ.Φ.Ε. Κοζάνης και το Κ.Π.Ε. Καστοριάς. Μεταξύ των παρουσιάσεων, έλαβε χώρα η παρουσίαση και επίδειξη της εκπαιδευτικής δρασης “ΒioSTEM: μία νέα εκπαιδευτική προσέγγιση της Βιολογίας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση” του Εργαστηρίου Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας, Τμήματος Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Πατρών με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Φαρμακευτικής Γεώργιο Πατρινό. Κατά τη διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση καθηγητών Β’θμιας (Train The Trainers) σε τεχνικές μοριακής βιολογίας με το φορητό εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας 2MoBiL που αναπτύχθηκε από το εν λόγω εργαστήριο, υπό τον συντονισμό της κυρίας Σταυρούλας Σιαμόγλου, lab manager του εργαστηρίου.

Η Σταυρούλα Σιαμόγλου κατάγεται από την Κοζάνη και είναι Φαρμακοποιός MSc και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην έρευνα στον τομέα της Υγείας και πιο συγκεκριμένα στον τομέα της Φαρμακογονιδιωματικής και της Εξατομίκευσης της Θεραπείας και την επικοινωνία της επιστήμης της Βιολογίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών διατελώντας την διδακτορική της διατριβή.

Το μήνυμα της ίδιας μετά την ολοκλήρωση της δρασης BioSTEM Train The Trainers “Είναι δεουσας σημασίας η προσπάθεια μεταφοράς της γνώσης από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τον εργαστηριακό πάγκο στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τρόπο κατανοητό από όλους και πρωτίστως ενδιαφέρον από τους μαθητές. Το σενάριο είναι σίγουρα απαιτητικό, ωστόσο το όφελος για το κοινωνικό σύνολο θα είναι μεγάλο.”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.