Πρόβλημα στατικότητας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Δρεπάνου Κοζάνης



Ρηγματώσεις στα φέροντα στοιχεία καθώς και στο δάπεδο στη νοτιοανατολική πλευρά του Ναού Αγίας Τριάδος Δρεπάνου Κοζάνης, έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο τρίμηνο.

Από την πρώτη στιγμή, όπως κάνει γνωστό το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού και με τη βοήθεια Μηχανικών διαπιστώθηκε ότι η πιθανή αιτία του φαινομένου αυτού είναι η καθίζηση – ολίσθηση του εδάφους στην νοτιοανατολική πλευρά του Ναού. Για να εκτιμηθεί όμως το μέγεθος του προβλήματος στατικότητας και να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο πρέπει να γίνει γεωλογική μελέτη η οποία θα δείξει τη διαστρωμάτωση του εδάφους και στατική μελέτη η οποία θα υποδείξει τις απαραίτητες ενέργειες υποστύλωσης του εδάφους που πρέπει να γίνουν για να σταματήσει το φαινόμενο της καθίζησης – ολίσθησης.

Παρά την καθυστέρηση, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου, Φώτης Παπαδημητρίου, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν με γεωτρύπανο οι γεωτρήσεις, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα και να γίνουν οι απαραίτητες παραβάσεις.

Όπως διαβάζουμε στο ertnews.gr τη διαδικασία ελέγχου έχει αναλάβει το Εργαστήριο Πειραματικής Αντοχής Υλικών και Κατασκευών του ΑΠΘ και τη χρηματοδότηση η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ωστόσο όπως είπε, το κόστος για όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι μεγάλο και κάλεσε όσους μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια. Όλο αυτό το διάστημα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δρεπάνου, οι πιστοί προσέρχονται να εκκλησιαστούν με μεγάλη επιφύλαξη.

3 σχόλια στο άρθρο “Πρόβλημα στατικότητας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Δρεπάνου Κοζάνης

  1. Μα είναι δυνατόν;

    - Edit

    Απαντήστε

    Μακάρι να αποκατασταθεί πλήρως!
    Άλλη Εκκλησία θα πέσει σήμερα,απο μόνη της,μ αυτα τα φρικτά που ακούγονται!
    Η κόλαση εδώ,πολυ κοντά μας!
    Χριστέ μου πόσο σε πληγώνουν,ρίξε φωτιά να μας καψεις..όλους και ξεκίνα τον κόσμο και το τελειο- απαίσιο δημιουργημά σου απ την Αρχή!

    1. Αφού αποκατασταθεί η εκκλησία να ρίξει φωτιά και να μας κάψει;Δεν συμφωνώ μαζί σου.Εγώ λέω να την αφήσουμε έτσι.Θα μας κάψει που θα μας κάψει,ας γλυτώσουμε τουλάχιστον τα έξοδα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.