Συνελήφθη και τέταρτο μέλος της σπείρας που διέπραξε τον Οκτώβριο την μεγάλη κλοπή σε επιχείρηση γουναρικών στην Καστοριά



Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης ενδελεχούς έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, για την υπόθεση διακεκριμένης κλοπής που διαπράχθηκε την 20-10-2021 από επιχείρηση γουναρικών σε περιοχή της Καστοριάς, σχετικά τα από (27-10-2021 και 03-11-2021 Δελτία Τύπου ) , πρωινές ώρες χθες (15-01-2022) εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Χαλκιδικής, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης από προαναφερόμενους αστυνομικούς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσάνδρας 38χρονος ημεδαπός, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Αναλυτικότερα, σε βάρος του 38χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης της κας. Αναπληρώτριας Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Καστοριάς, για συγκρότηση και ένταξη ως μέλος σε επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση, που επεδίωκε την τέλεση διακεκριμένων κλοπών, καθώς και για συνέργεια σε διακεκριμένη κλοπή, η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων της οποίας υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης οδήγησε τους αλλοδαπούς δράστες στην περιοχή της Καστοριάς προγενέστερα της κλοπής, προς συγκέντρωση πληροφοριών του χώρου και εν συνεχεία συμμετείχε στη μεταφορά των αφαιρεθέντων γουναρικών προς το κρησφύγετο – ορμητήριο της Θεσσαλονίκης.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 38χρονο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης -0,9- γραμμαρίων και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, ενώ σε έρευνα στην οικία του, σε περιοχή της Χαλκιδικής, βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης -0,8- γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες, για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.