Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης για την επίταξη ιδιωτών ιατρών στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας: «Αποκορύφωμα της οργανωτικής και διαχειριστικής ανεπάρκειας»



Η ανακοίνωση της επίταξης ιδιωτών ιατρών στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των δυο νοσοκομείων της περιοχής αποτελεί το αποκορύφωμα της οργανωτικής και διαχειριστικής ανεπάρκειας της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ καθώς και των δυο διοικητών των Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Η απουσία ενός συνολικού σχεδιασμού για την διαχείριση της πανδημικής κρίσης στην περιοχή μας, τόσο σε επίπεδο ΠΦΥ όσο και σε επίπεδο νοσοκομειακό, μας ήταν γνωστή από καιρό και μας οδήγησε πολλές φορές στο να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις ανεπάρκειες, τις αβλεψίες καθώς και τους εφησυχασμούς που κατά καιρούς δημιουργούσε η πανδημία, οδηγώντας όλους τους συντελεστές σε ανεπίτρεπτη ολιγωρία.

Ουδέποτε λάβαμε κάποια επίσημη έγγραφη αίτηση από την 3η ΥΠΕ για τις έκτακτες ανάγκες των δυο Νοσοκομείων, ουδέποτε γίναμε γνώστες του υποτιθέμενου σχεδίου δράσης το οποίο φυλάσσετε πιθανά ως άκρως απόρρητο και ουδέποτε ενημερωθήκαμε επίσημα από την ηγεσία του Υπουργείου για τον χρόνο και την ένταση της επίταξης.

Μέχρι που χθες ενημερωθήκαμε κι εμείς έκπληκτοι για την επίδοση των «φύλλων πορείας» στους ιδιώτες συναδέλφους μας δίχως να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τον Ι.Σ. και δίχως να έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την απόδοση κάποιου εύλογου χρονικού διαστήματος προκειμένου οι συνάδελφοι μας να τακτοποιήσουν τα άμεσα επαγγελματικά και προσωπικά τους ζητήματα, προτού αναλάβουν υπηρεσία. Επιπλέον δεν λήφθηκαν υπόψιν τα προβλήματα που θα προκύψουν με το κλείσιμο του περίπου 67% των παθολογικών, πνευμονολογικών ιατρείων της περιοχής και το πλήθος των ασθενών που εξυπηρετούνταν καθημερινά σε αυτά και τώρα θα συνωστίζονται στα Νοσοκομεία. Είναι δυστυχώς σημείο των τοπικών καιρών μας να καλούμαστε κάθε φορά να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και να αδυνατούμε να σχεδιάσουμε έστω με υποτυπώδη τρόπο ένα υποφερτό σύστημα διαχείρισης της κρίσης.

Ως ΙΣ καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά την ανεπάρκεια όλων αυτών που κλήθηκαν σε τόσο δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες να ασκήσουν ηγεσία και να λάβουν συλλογικές αποφάσεις. Η αδυναμία τους 2 χρόνια τώρα να ενισχύσουν ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και να δημιουργήσουν ένα σαφές και ξεκάθαρο πλαίσιο συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας καταδεικνύει πλέον με τον πιο εμφατικό τρόπο την αποτυχία συγκεκριμένων ανθρώπων που καταλαμβάνουν συγκεκριμένα αξιώματα. Και επιτέλους ας επιδείξουν οι άνθρωποι αυτοί μια στοιχειώδη ευθιξία και να παραιτηθούν. Δυστυχώς κύριοι….επτωχεύσατε! Και μαζί με εσάς κήρυξε πτώχευση οριστικά και η υπομονή μας!

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κοζάνης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χαράλαμπος Γ. Τσεβεκίδης

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Θεανώ Κ. Κουτσιμανή

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης για την επίταξη ιδιωτών ιατρών στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας: «Αποκορύφωμα της οργανωτικής και διαχειριστικής ανεπάρκειας»

  1. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΑ.
    ΕΧΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ,ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΤΟΝΟ -ΚΑΝΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ-ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΣΚΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΥΡΕΤΟ,ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΕΣΤ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ.
    Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΕΓΙΝΕ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ,ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ.
    ΚΑΚΩΣ.ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΣΘΙ.
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.