Η Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος να Ζεις για τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων: «Κατώτερη των περιστάσεων ακόμη μια φορά η Δημοτική Αρχή Κοζάνης»



Χάθηκε για μία ακόμη φορά η σοβαρότητα με τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων εκ μέρους του Δημάρχου Κοζάνης. Δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός αφού αυτό έχεις συμβεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια διοίκησης του Δήμου εκ μέρους της τριανδρίας Μαλούτα, Μιχαηλίδη, Σημανδράκου όμως κάθε φορά η πραγματικότητα που ζούμε ξεπερνά την όποια φαντασία και μας εκπλήσσει δυστυχώς αρνητικά.

Έτσι παρατηρήσαμε το τελευταίο διάστημα να εξελίσσεται ένας ιδιότυπος πύργος της Βαβέλ στο δημαρχείο με τακτικισμούς, παζάρια, αλισβερίσια και καραμπόλες. Καραγκιοζιλίκια θα πούνε πολλοί, έκφραση που αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος περιγράφοντας άλλες δημοτικές αρχές ξεχνώντας βέβαια τα του οίκου του. Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο που πρέπει να φορτσάρουμε ως Δήμος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Δήμαρχος, η αναποφασιστικότητα και η ανάγκη τήρησης ισορροπιών και υπεσχημένων κυριάρχησαν, με αποτέλεσμα ο Δήμος να μείνει χωρίς αντιδημάρχους για 12 ολόκληρες μέρες. 

Η επίκληση δε από τον κ. Μαλούτα στον πιθανό ελεύθερο χρόνο των αντιδημάρχων ως κριτήριο επιλογής τους για τη θέση αυτή μόνο έκπληξη μπορεί να προκαλέσει. Επιτέλους πρέπει στη δημοτική αρχή να σοβαρευτούν και να αντιληφθούν ότι η διοίκηση του Δήμου δεν είναι χόμπι για τον ελεύθερο χρόνο τους αλλά δουλειά πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης! Γι΄ αυτό άλλωστε οι θέσεις διοίκησης είναι έμμισθες και για αυτό το λόγο η συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές εναπόκειται στην επιθυμία και την βούληση του καθενός και όχι σε καταναγκασμό. Εάν ο οποιοσδήποτε δημοτικός σύμβουλος ή επικεφαλής δεν βρίσκει τον απαραίτητο χρόνο να ασχοληθεί με τις υποθέσεις του Δήμου, κάτι για το οποίο εκλέχθηκε, τότε κάλλιστα μπορεί να αποχωρήσει και να ασχοληθεί με τις επιχειρηματικές ή άλλες δραστηριότητες του. 

Φυσικά δεν περιμέναμε μετά από 2,5 χρόνια συνδιοίκησης να δούμε το οποιοδήποτε προγραμματικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των τριών παρατάξεων. Ο λόγος της συνύπαρξής τους στη δημοτική αρχή είναι ένας και μοναδικός, το μοίρασμα των θέσεων εξουσίας. Κανένα σχέδιο, καμία συνέπεια λόγων και πράξεων, καμία ευθιξία. Έτσι επί της ουσίας έχουμε κατάργηση της αντιδημαρχίας πολιτισμού (μάλλον περίσσευε) και δημιουργία δύο νέων με εύηχους τίτλους μεν, ασαφές περιεχόμενο και στόχευση δε και φυσικά μια ανακατανομή καρεκλών.

Κατά τα άλλα ο Δήμος εξακολουθεί να μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι σε φουρτουνιασμένη θάλασσα, χωρίς ισχυρή διοίκηση, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης στα κέντρα αποφάσεων, χωρίς συμμαχίες, χωρίς φωνή, χωρίς πλάνο, σχέδιο, στόχους και όραμα για τον τόπο. Ευχόμαστε μόνο το καράβι να μην γκρεμοτσακιστεί γιατί αυτό θα επηρεάσει δραματικά τις ζωές όλων μας και όχι μόνο τις πολιτικές καριέρες κάποιων λίγων.

Σιδεροκέφαλοι λοιπόν οι νέοι αντιδήμαρχοι! Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» τους υπόσχεται αυστηρή αλλά δίκαιη κριτική και κάθε βοήθεια για το καλό του τόπου.

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.