Τα πιο καταστροφικά καιρικά φαινόμενα του 2021 στη χώρα



Το 2021 χαρακτηρίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα και ορισμένα από αυτά προκάλεσαν καταστροφές και τον θάνατο 20 ανθρώπων.

Η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε συνολικά 26 ακραία καιρικά φαινόμενα το 2021 και ορισμένα από αυτά ήταν φονικά:

– Στις αρχές Αυγούστου 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της υγείας τους που οφείλονται στις ακραία υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια ενός ισχυρού επεισοδίου καύσωνα.

– Ακόμη 5 θάνατοι οφείλονται σε ξαφνικές πλημμύρες που συνέβησαν στην στην Αλεξανδρούπολη τον Φεβρουάριο, στη Θεσ/νίκη τον Ιούνιο, στην Εύβοια τον Οκτώβριο, στην Ηλεία τον Νοέμβριο και στην Πιερία τον Δεκέμβριο.

– Συνολικά 4 άνθρωποι κατέληξαν από το πολικό ψύχος και από αποκλεισμούς λόγω του μεγάλου ύψους χιονιού κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια» τον Φεβρουάριο.

– Οι κεραυνοί αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου από καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας. Το 2021 ευθύνονται για τον θάνατο 2 ανθρώπων στο Ανήλιο Μετσόβου τον Ιούνιο και στην Καβάλα τον Σεπτέμβριο.

– Ακόμη 1 άνθρωπος πνίγηκε πέφτοντας από τη βάρκα του στον Αμβρακικό Κόλπο τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων.

Το παραπάνω γράφημα δείχνει συνοπτικά τα κυριότερα καιρικά γεγονότα για το 2021

Πηγή: meteo.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.