Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή συμβάσεων εκτέλεσης έργου και εκπόνησης μελέτης για τη βελτίωση των οδικών μεταφορών



Τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Ολοκλήρωση οδικής πρόσβασης στην Ε.Ε.Λ. Μεσιανής-Βαθυλάκου-Ροδίτη», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού-μόρφωσης τριγωνικής διατομής, κατασκευή τεχνικών, γενικές εκσκαφές, κατασκευή υπόβασης και βάσης οδοστρωσίας και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στις 26.190,00 €.

Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε επίσης, τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης «Παροχή υπηρεσιών για τη δημιουργία μητρώου Γέφυρας Ρυμνίου, ως προς τα χαρακτηριστικά ασφάλειας χρηστών της οδού και προτάσεις για την αντιμετώπιση μόνιμης συντήρησης».

H μελέτη προβλέπει την αποτύπωση της γέφυρας και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των δομικών και λειτουργικών της στοιχείων. Επίσης, προβλέπει την επιθεώρηση της γέφυρας και τον έλεγχο όλων των δομικών της στοιχείων (θεμέλια, αρκόβαρθα, εφέδρανα, δοκοί, υποστηλώματα) καθώς και την αποτίμηση της φέρουσας ικανότητας αυτής. Ο συμβατικός προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στις 29.140,00 €

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τηρεί την δέσμευση της για υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν τις οδικές μεταφορές, θα μεγιστοποιήσουν την ασφάλεια και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.