Δείτε τα νέα κρούσματα ρεκόρ της Τρίτης 28/12 στη χώρα – Ρεκόρ κρουσμάτων και στην Π.Ε. Κοζάνης



Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, 28 Δεκεμβρίου 2021, 21.657 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 60, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.557 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 635 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 540 (85.04%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 95 (14.96%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.734 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 340 (ημερήσια μεταβολή +17.65%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 324 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.105.885 (ημερήσια μεταβολή +2.0%), εκ των οποίων 50.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 195 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.644 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων (κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση):

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί:

7 σχόλια στο άρθρο “Δείτε τα νέα κρούσματα ρεκόρ της Τρίτης 28/12 στη χώρα – Ρεκόρ κρουσμάτων και στην Π.Ε. Κοζάνης

  1. Ελεος!( στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Μακαρι η Επιστημη με τη βοήθεια του Θεου να μας απαλλαξει γρηγορα απ το θανατικο!!
    Ποσο ανισχυροι αισθανομαστε τουτες τις μερες και ειδικα σημερα με την “ταχεία” έκρηξη των κρουσματων!!
    Συζητουσαμε με τον συγχωρεμενο τον Πατερα μου,που δε γνωριζε γραμματα,διεκοψε την τριτη Δημοτικου για ταχυρρυθμα μεταπτυχιακα στο ποιμνιοστασιο του πατρος του και για ντοκτορα στο τυροκομειν και μου ειπε καποια στιγμη- παιδακιμ( μια κι εξω),το μυρμήγκι ειναι πιο δυνατο απ τον ανθρωπο και εγω αντι να ξεσπασω καταματα σε γέλια,γυρισα το προσωπο μου κατα το κοπαδι και του λεω με υφος απολυτης αυθεντιας- μα πατερα ,το μυρμηγκι το παταμε και εκεινος με ενα μειδιαμα- αστροπελεκι μου ανταπαντησε- νομίζουμε οτι το παταμε!!
    Και απομακρυνομενος αρχισε με σφυριγματα,τη μεθοδικη εκφραση τηςποιμενικης γλωσσας να μαζευει τα τελευταια ζωντανα,ξεχασμενα στα τσκάρια,αν και ο ήλιος ειχε ήδη δύσει!
    Ας ειναι τα φτωχα αυτα λογια , μια ανασα λιγης ευθυμιας μεσα στα δυσκολα και φοβερα που συμβαινουν γύρω μας..
    Ενας αόρατος εχθρος και μας πήρε Χρονιαρες Μερες αγαπημενα μας προσωπα,εκανε τα Χριστουγεννα χαρα και λυπη μαζι και το Χριστουγεννιατικο Δενδρο,δενδρο Χαρμολύπης..

  2. Δεν πιστεύετε τον αρχηγό σας τον δικτάτορα κουλη?Άμα φτάσουμε στο 70% με τα εμβόλια θα είμαστε καλά.. Φτάσαμε αλλά μόνο χειρότερα είναι τα πράματα.. Και θα γίνουν ακόμα χειρότερα να είστε σίγουροι τους επόμενους μήνες.. Οτανλέγαμε μην πιστεύετε τίποτα σας κοροϊδεύουν εσείς λέγατε άλλα και μας θεωρούσατε συνωμοσιολογους.. Τώρα κάντε 4η δόση βάλτε μασκα κάντε ραπιντ και όλα όσα κάνουν οι ανεμβολιαστοι γενικότερα.. Καταλάβατε τίποτα η τσάμπα σάλιο?

  3. Ισραηλινός καρδιολόγος που εργάζεται στις ΗΠΑ είναι πεπεισμένος ότι η άκρως μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον δεν είναι παρά «ένας ιός του εποχικού κρυολογήματος».
    Υποστηρίζει , πως οι κυβερνήσεις σπέρνουν πανικό και παραπληροφόρηση.
    Ο Αφσίν Εμράνι είναι ιατρικός διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής Los Angeles Heart Specialists και προτείνει στις Αρχές να σταματήσουν τα τεστ για Όμικρον και να εστιάσουν στην παροχή «ψυχολογικής και οικονομικής βοήθειας».
    «Όλοι» θα προσβληθούν από την Όμικρον, κάτι που θα προσφέρει «μαζική ανοσία της αγέλης», λέει ο Εμράνι, και προβλέπει ότι «μέσα σε 8-12 εβδομάδες όλος ο κόσμος θα είναι εμβολιασμένος» -εννοώντας ότι όλοι θα έχουν προσβληθεί από τη νέα παραλλαγή.
    Προβλέπει δε ότι οι ΗΠΑ θα καταγράφουν δύο εκατομμύρια κρούσματα την ημέρα για αρκετές εβδομάδες και στη συνέχεια «οι αριθμοί θα πέσουν απότομα». triklopodia

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.