«Κλείδωσε» για μετά την Πρωτοχρονιά η λήψη νέων μέτρων – Συνεδριάζουν οι ειδικοί – Τι θα εισηγηθούν



Σε αγώνα δρόμου βρίσκεται η κυβέρνηση, προκειμένου να «σώσει» την Πρωτοχρονιά, την ώρα που η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί αναπόφευκτα στη λήψη πρόσθετων μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του κοροναϊού.

Το σενάριο που επικρατεί είναι οι νέοι περιορισμοί να εφαρμοστούν μετά το νέο έτος, και όχι πριν την Πρωτοχρονιά.

Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 27/11 με την κυβέρνηση να έχει ζητήσει όσο το δυνατόν πιο νωρίς τις προτάσεις τους για τα μέτρα.

Οι πληροφορίες του MEGA θέλουν την κυβέρνηση να προσπαθεί να… σώσει και την επόμενη εβδομάδα, ούτως ώστε τα νέα μέτρα να τεθούν σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου, όπως είχε αποφασιστεί νωρίτερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επικοινωνήσει με την ομάδα των λοιμωξιολόγων, από την οποία ενημερώνεται εντατικά για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός θέλει να έχει μια πιο σαφή και πλήρη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες αυτός είναι ο λόγος που δεν αναμένονται αύριο νέες ανακοινώσεις, αλλά κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο πακέτο μέτρων που έρχεται θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την διασκέδαση.

Τα δύο σενάρια για τη νυχτερινή διασκέδαση

Τα μέτρα, όποτε αυτά κι αν εφαρμοστούν, θα αφορούν τη διασκέδαση, για την οποία θα εξεταστούν δύο διαφορετικά σενάρια.

Από τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι μέχρι στιγμή το καλύτερο σενάριο είναι να κλείνουν τα μεσάνυχτα, ενώ χειρότερο να ανασταλεί εντελώς η λειτουργίας τους για κάποιες ημέρες. Στο τραπέζι βρίσκεται και το σενάριο όλοι χώρους διασκέδασης να είναι μόνο καθήμενοι.

Κλειδωμένη πάντως θεωρείται και η αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας.

Οι ειδικοί αναμένεται να εστιάσουν:

Στα κέντρα διασκέδασης με μείωση του ωραρίου λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα.

Θα εξετάσουν τη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης μόνο για καθήμενους, είτε τον περιορισμό στην πληρότητα τους, παρά το γεγονός ότι λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα γήπεδα εξετάζεται η πληρότητα μέχρι 30% ή καθολική απαγόρευση φιλάθλων, ενώ στο τραπέζι είναι και η τηλεργασία όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.

Ήπιες παρεμβάσεις και νέα μέτρα στη διασκέδαση προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σημειώνοντας πως τα μέτρα -που δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα- θα έχουν χρονικό ορίζοντα 15 ημερών.

Προς πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ, επανέλαβε την εκτίμηση πως οδεύουμε ολοταχώς σε… πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων, που θα κυμαίνεται στις 10.000 με 12.000 κρούσματα.

Απαντώντας στην ερώτηση τι να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες σχετικά με την πορεία των κρουσμάτων, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι θα δούμε μία αύξηση.

«Η Όμικρον όπου έχει πάει έχει δημιουργήσει δραματική αύξηση. Κάποια στιγμή θα φτάσουμε και τα 10.000 και τα 12.000 κρούσματα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πούμε πότε θα γίνει αυτό, αλλά το θεωρώ ότι θα συμβεί και σε εμάς. Αυτό που μας απασχολεί είναι η πίεση στο ΕΣΥ γιατί ο ιός έχει διαφορετικό προφίλ. Έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο ανοσίας πάνω από το 70%, ο κόσμος συμμετέχει αρκετά στην τρίτη δόση και όλα αυτά είναι τα όπλα μας. Το τελευταίο όπλο που θέλουμε να μας βοηθήσει ο κόσμος είναι το test» είπε και κάλεσε τους πολίτες στην περίπτωση που θέλουν να πάνε σε περισσότερες από δύο εκδηλώσεις να αγοράσουν κι άλλα τεστ από το φαρμακείο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη «είναι επιτυχία της χώρας ότι έχει επιβραδυνθεί η μετάλλαξή Όμικρον. Όμως τις τελευταίες μέρες φαίνεται εκρηκτική η αύξησή της. Πάνω από το 10% των καθημερινών κρουσμάτων είναι Όμικρον».

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι περιμένουμε έκρηξη, με διπλασιασμό κρουσμάτων. «Τρίτη με Τετάρτη θα ανέβουν τα νούμερα. Μετά τις 15 Ιανουαρίου ίσως φτάσουμε τις 20.000 κρούσματα!»

«Πάμε για ρεκόρ κρουσμάτων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Από τα parapolitika.gr

2 σχόλια στο άρθρο “«Κλείδωσε» για μετά την Πρωτοχρονιά η λήψη νέων μέτρων – Συνεδριάζουν οι ειδικοί – Τι θα εισηγηθούν

  1. Απο ρεκορ σε ρεκορ!!!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Ρεκορ κρουσματων!
    Μονο ρεκορ κρουσματων;
    Πρωταθλητες παντου!
    Ρεκορ ανεργιας,ρεκορ φτωχων νοικοκυριων,ρεκορ στην ερημωση χωριων,ρεκορ κλειστων κατασηματων!
    Ρεκορ νεων που φυγαν απ την Ελλαδα!
    Ρεκορ αυξησης των τιμων!
    Ρεκορ στις μειωσεις μισθων σ ολοκληρη την ευρωπη!
    Ρεκορ στην καθυστερηση αναδρομικων στους συνταξιουχους απο το 2011!
    Ρεκορ σε χρεωμενα κομματα,ΝΔ και Πασοκ!
    Ρεκορ σε πολιτικους γυρολογους,βλεπε γεωργιαδηδες,βοριδηδες,πλευρηδες,χρυσοχοιδηδες,γεραπετριτηδες,σκερτσοι,θεοδωρικακηδες,κυπριοι θεμιστοκλεους,στυλιανιδηδες!
    Ρεκορ σε τηλεγιατρους παγωνει σσες,Αρτιοδάχτυλοι,μαιδανοβασιλικοπουλοι,μοσιαλοθεομπαιχτες,Σηψ ίγιατρους!!
    Ρεκορ παγκοσμιο,289 βουλευτες δικηγοροι,γιατροι,μηχανικοι και καθηγητες πανεπιστημιου και ενας μονο δασκαλος!Λες και βρισκομσστε στη Βουλη του 1828 που ηταν γεματη απο γιατρους και δικηγορους γιατι τοτε ηταν οι μονοι που γνωριζαν γραφη κι αναγνωση!!
    Ρεκορ σε πολιτικους γεννηματα του Νεποτισμου( αν αναφερουμε τα ονοματα θελουμε βιβλιο)
    Ρεκορ..παγκοσμιο!!!την ωρα που τα κρατη βγαιναν απο τον πιο φρικτο πολεμο και προσπαθουσαν να βρουν τα κομματια τους,εμεις ΞΕΚΝΗΣΑΜΕ εμφύλιο πολεμο!!
    Ρεκορ στη διασπαθιση κρστικου χρηματος για μελετες,σχεδιασμους και μια Δυτικη Μακεδονια θα ζεσταινεται με ενεργεια παραγωμενη απο την καυση σκουπιδιων με μυρωδια του φρεσκου Lenor και οχι μπαγιατικου λιγνιτη!!
    Ρεκορ ενα κρατος φτωχο σε πληθυσμο με καμια πενηνταρια Νομούς και ογδονταρια plus Μητροπολεις και αντιστοιχους Μητροπολιτες!
    “Ωρε Ελληνες!!
    Με τοσους γιατρους,δικηγορους,καθηγηταδες πανεπιστημιων και αριθμητους Μητροπολιτες αντι να πατε μπροστα,κανετε δυο βήματα πισω;
    Εμεις ημασταν αγραμματοι,δεν ξεραμε πως γραφεται η υπογραφη μας και σας λευ(φ) τερώσαμε απο του τουρκου το σπαθι…”
    Θα ελεγε ο Θοδωρακης ο Κολοκοτρωνης!!
    Πεθαινει η Ελλαδα,σβηνει δημογραφικα,οικονομικα και κοινωνικα,αλλα και 5.000.000 να γινουμε,οπως πριν το 1922,παλι 300 βουλευτες θα εχουμε και 83 Επισκοπους και ολοι αυτοι,πολιτικοι και θεησκευτικοι Ταγοι να ΕΠΙΣΚΟΠΕΥΟΥΝ την κοινωνικη εξαθλίωση ενος
    Λαού!
    Η πίστη μου δεν ειναι βράχος,ειναι φλογα τρεμαμενη κεριου στους τυφώνες,αυτο ομως δεν με δεσμευει,αλλα μου δινει δυναμη να φωναξω” Χρονια Πολλα και για την Εορτη των Εορτων,των Χριστουγεννων και για την σημερινη Εορτη του Πρωτομαρτυρα της Πιστεως και να φωναξω Τιμη και Δοξα στους Μαρυτρες της Πατριδος,που αγωνιζομενοι ονειρευονταν μια αλλη Ελλαδα με λιγοτερα απ τα παραπανω ρεκορ!
    στελιος,ρεκορ στα σχόλια τουτη τη χρονια,στο παντα φιλοξενο και ανεκτικό Kozanilife.gr.( χρονια πολλα και σε Σας)
    Υστερογραφο!!!
    Ρεκορ!!ρεκορ!!αύξηση 50 λεπτα στον κατωτατο μισθο!!
    Στον ανωτατο μισθο των παραπανω Ταγών που μας περισσευουν;
    Μαλλον μείωση βλέπω…
    ” Θεέ μου,μην τους καταλογισεις την αμαρτία αυτη…..”
    Τα τελευταια λογια του Στεφάνου του Πρωτομαρτυρος!!!!
    Τα έργα και μονον αυτα κρινουν τους Ταγούς,απο λόγια νεκρά χορτασαμε!!
    ” πίστις ανευ εργων……….Χρονια Πολλα….μαλλον πάει για βροχη παλι..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.