Πραγματοποιήθηκε η 1η Διαδικτυακή Συνάντηση της Επιστημονικής Ομάδας για την Πράσινη Μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής ΜακεδονίαςΠραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου η 1η Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας της Επιστημονικής Ομάδας για την Πράσινη Μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ο Ιωάννης Μπακούρος, Καθηγητής τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης, η Μαλαματή Λούτα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ο Δημήτριος Στημονιάρης, Επίκουρος καθηγητής τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και ο Νικόλαος Χαρισίου, Επιστημονικός Συνεργάτης του Π.Δ.Μ. Από το ΕΚΕΤΑ/ Παράρτημα Πτολεμαΐδας ο Νίκος Μαργαρίτης και ο Διονύσης Γιαννακόπουλος, από την ΑΝΚΟ ο Αντώνης Δημητρίου, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός και Αεροναυπηγός, από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ο Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, υπάλληλος τμήμα κινήτρων περιφερειακής ανάπτυξης και από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ο Βασίλειος Μαχαιράς, συντονιστής της Δομής στήριξης RIS στη Δυτική Μακεδονία καθώς και η Κωνσταντίνα Τογκαρίδου, Ερευνήτρια Digital Communication Network Global department of sustainable development/environmental communication και μέλος του ερευνητικού κέντρου καινοτομίας coaltransitions.org – Εuropean Climate Pact Ambassador.

Στη συνάντηση τέθηκαν οι στόχοι της ομάδας, ο τρόπος λειτουργίας της αλλά και οι επόμενες κινήσεις για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Η Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών και συντονίστρια της ομάδας, Ευφροσύνη Ντιό έθεσε υπόψη των μελών την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός οδικού χάρτη για την Πράσινη Μετάβαση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, τονίστηκε η αναγκαιότητα ενημέρωσης των επιχειρήσεων και των πολιτών της Περιφέρειας ενώ συζητήθηκε και ο τρόπος δημιουργίας ενός παρατηρητηρίου για την Πράσινη Μετάβαση προκειμένου να παρακολουθεί το όλο εγχείρημα.

Τα μέλη της ομάδας κατέθεσαν τις σκέψεις τους και συμφώνησαν να προχωρήσουν στην προτεραιοποίηση των προτάσεών τους προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα να προκύψει ένα στρατηγικό κείμενο που θα αποτελέσει τον οδηγό του εγχειρήματος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.