ΠΕ Κοζάνης: Εγκρίθηκε η πρόταση για τη μελέτη «Βελτίωση επαρχιακής οδού από τη διασταύρωση ΕΟ Κοζάνης- Σερβίων έως το Βελβεντό και από τη διασταύρωση ΕΟ Κοζάνης – Λάρισας μέσω Ρυμνίου έως Ελάτη»Την έγκριση για την υποβολή πρότασης εκπόνησης μελέτης της πράξης «Βελτίωση επαρχιακής οδού από τη διασταύρωση ΕΟ Κοζάνης- Σερβίων έως το Βελβεντό» εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της 21ης Δεκέμβρη 2021 η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια.

Η πρόταση, συνολικής αμοιβής ποσού 660.317,23 € , θα υποβληθεί στο Ε.Π «Δυτ. Μακεδονία» ΕΣΠΑ 2014-2020. Το προεκτιμώμενο κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται στο ποσό των 3.950.000 € .

Αντικείμενο της επικείμενης μελέτης είναι η βελτίωση της οδοποιίας του τμήματος της υφιστάμενης επαρχιακής οδού της περιοχής του Δήμου Βελβεντού από την διασταύρωση της οδού με την Ε.Ο Κοζάνης – Λάρισας ΧΘ 0+000,00 έως την ΧΘ 9+200,00 που είναι η είσοδος του οικισμού Βελβεντού (κυκλικός κόμβος).

Η βελτίωση του υφιστάμενου αυτού δρόμου θα αναβαθμίσει τις οδικές συνθήκες βελτιώνοντας την κυκλοφορία προς τον οικισμό του Βελβεντού αλλά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτόν, καθώς αποτελεί μια ιδιαίτερα δραστήρια περιοχή στον αγροτικό τομέα.


ΠΕ Κοζάνης: Εγκρίθηκε η πρόταση για τη μελέτη «Βελτίωση της επαρχιακή οδού από τη διασταύρωση ΕΟ Κοζάνης- Λάρισας μέσω Ρυμνίου έως Ελάτη και πρόσβασης στη μαρμαροφόρο περιοχή Τρανοβάλτου»

Την έγκριση για την υποβολή πρότασης εκπόνησης μελέτης της πράξης «Βελτίωση επαρχιακής οδού από τη διασταύρωση ΕΟ Κοζάνης- Λάρισας μέσω Ρυμνίου έως Ελάτη και πρόσβασης στη μαρμαροφόρο περιοχή Τρανοβάλτου», εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της 21ης Δεκέμβρη 2021 η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια.  

Η πρόταση, συνολικής αμοιβής ποσού 1.761.773,04€, θα υποβληθεί στο Ε.Π «Δυτ. Μακεδονία» ΕΣΠΑ 2014-2020.  Το προεκτιμώμενο κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται στο ποσό των 18.000.000,00€ .

Αντικείμενο των υπό εκπόνηση μελετών είναι η ωρίμανση του έργου βελτίωσης της οδοποιίας τμήματος της υφιστάμενης επαρχιακής οδού αρ.7 (Προσήλιο-Παλιουριά) της περιοχής του Δήμου Σερβίων από τη διασταύρωση της οδού Κοζάνη – Τριγωνικού (μέσω Ρυμνίου) διερχόμενη εντός των οικισμών Μικροβάλτου, Τρανοβάλτου και Λαζαράδων, μέχρι την είσοδο της Ελάτης συνολικού μήκους 19.960 μέτρα.  

Η κατασκευή του έργου αυτού θα συμβάλει στη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου και θα αναβαθμίσει τις οδικές συνθήκες της περιοχής των Σερβίων, παρέχοντας καλές συνθήκες κυκλοφορίας προς την Π.Ε. Γρεβενών και περαιτέρω εναλλακτική σύνδεση με τον οδικό Άξονα Ε65, που πρόκειται να κατασκευαστεί με τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου επί της Εθνικής Οδού Γρεβενών-Καλαμπάκας με την ονομασία ΑΚ Αγιόφυλλου, Καρπερού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.