Η δράση «Ημέρες Αλληλεγγύης» απο την ομάδα Humans First στη Σιάτιστα



«Ημέρες γιορτινές, φωτεινές, γεμάτες χαμόγελο και ελπίδα… ημέρες Αλληλεγγύης»

Πλησιάζουν οι γιορτές και οι σκέψεις μας στρέφονται στην οικογένεια, τα δώρα, το φαγητό, τις εξόδους, την καλοπέραση… Όμως από την άλλη αισθανόμαστε πως κάτι λείπει… όταν η σκέψη μας «αγγίζει» το ευαίσθητο θέμα των ανθρώπων που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εμείς, που δεν έχουν την οικογένεια, τα δώρα, την καλοπέραση κτλ… η καρδιά μας παγώνει και το μυαλό μας πλημμυρίζει με την ιδέα: «Θέλω να βοηθήσω, θέλω να νιώσουν αυτές τις γιορτές την ευτυχία και την αγάπη, θέλω να προσφέρω… αλλά πως να το κάνω; Έχω πολλές δουλειές…πολλά έξοδα…πολύ τρέξιμο».

Η ομάδα μας αποφάσισε φέτος να παρέμβει λειτουργώντας ως «μεσολαβητής» μεταξύ της διάθεσης σας για προσφορά και την πραγματοποίηση της.

Με την αρωγή της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ, της ΔΗ.Κ.Ε.ΒΟ. και του ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ θα διανεμηθούν σε συνανθρώπους και συμπολίτες μας που τα χρειάζονται (οικογένειες με παιδιά καθώς και μεμονωμένα άτομα της περιοχής μας) και οτιδήποτε περισσέψει θα σταλεί στην «Κιβωτό του Κόσμου» υπο την αιγίδα του Πάτερ Αντώνιου στην Αθήνα.

Δείτε την λίστα παρακάτω ώστε να μάθετε πως μπορείτε να βοηθήσετε εύκολα και γρήγορα!

Θα μας βρείτε για δυο απογεύματα,την παραμονή Χριστουγέννων και την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, στον χώρο του Τραμπαντζείου Γυμνασίου Σιάτιστας, ώρες 16:00-18:00.

*Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την λίστα με τις ανάγκες και να εξασφαλίσετε πως τα αντικείμενα που θα προσφέρετε να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της λίστας.

Τηρούμε τα μέτρα προστασίας με την χρήση μάσκας, τις αποστάσεις και την απολύμανση των αγαθών και των χεριών μας.

Λίγα λόγια για εμάς:

Η ομάδα «Humans First» αποτελεί μια άτυπη ομάδα νέων που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα της την Σιάτιστα. Δραστηριοποιείται από το 2019 στην περιοχή υλοποιώντας project σχετικά με την ενδυνάμωση των νέων και την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχοντας υλοποιήσει ένα European Solidarity Corps Σχέδιο Αλληλεγγύης, επ ονόματι “Humans First”, το οποίο αποτελεί το πρώτο project που ανέλαβε η ομάδα μας σχετικά με την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ρίζες και τα αποτελέσματα της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού στην περιοχή του Βοΐου, αποφασίσαμε πως επιθυμούμε να συνεχίσουμε τις δράσεις μας, ώστε να δώσουμε ερεθίσματα και έμπνευση στους νέους, με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση τους, την δια βίου εκπαίδευση τους και την κατάρτιση τους σε θέματα σύγχρονου ενδιαφέροντος. Η μέθοδος του filmmaking και video making χαρακτηρίζει τις δράσεις μας και εμπλουτίζει τους λογαριασμούς των κοινωνικών μας δικτύων.

Η ιδέα της ομάδας ξεκίνησε όταν δύο μέλη της ομάδας συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση του ρατσισμού και του βίαιου εξτρεμισμού (RAN young Academy 2019) και δημιούργησαν μια πρώτη ταινία μικρού μήκους με στόχο να προωθήσει τον σεβασμό στο” διαφορετικό” και την αλληλεγγύη. Στην συνέχεια τέσσερις ακόμη νέοι με όρεξη να εκφράσουν τα ενδιαφέροντα τους για το μέλλον της τοπικής κοινωνίας και για την προώθηση ιδανικών όπως η ισότητα, η αποδοχή και η ενότητα συσπειρώθηκαν γύρω από την ιδέα για την δημιουργία μιας ταινίας μικρούς μήκους αλλα και για την προώθηση της σε άλλους νέους οι οποίοι έχουν και εκείνοι τους ίδιους προβληματισμούς, ενστερνίζονται τις ιδέες αυτές και θέλουν να βάλουν το “λιθαράκι” τους στη δημιουργία ενός κόσμου απαλλαγμένου από ξενοφοβία και ρατσισμό.

Πλέον η ομάδα μας απαριθμεί 20 ενεργά μέλη και έχει στο ενεργητικό της μια δεύτερη μεγάλη δράση, την συμμετοχή στο European Youth Event 2021 που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ιστορική του έδρα, το Στρασβούργο.

Γνωρίστε μας καλύτερα παρακολουθώντας τα βιντεάκια μας στο You Tube

Η πρώτη μας ταινία μικρού μήκους :

Η δεύτερη ταινία μας:

Τα Vlog μας από το EYE:

Q&A video:
1. Γιώργος, Βίβιαν, Αγνή

2. Μαρία Σοφία, Ελμίνα, Δέσποινα

Στοιχεία επικοινωνίας:
Emaill: humansfirstgr@gmail.com
Instagram: humansfirstgr
You Tube channel: Humans First
Tik Tok: @humansfirstgr

Στείλε μας μήνυμα ή email αν θέλεις και εσύ να γίνεις κομμάτι αυτής της ομάδας, δημιουργώντας φιλίες, αποκτώντας γνώσεις και μοναδικές έμπειρες ζωής!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.