Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής της εικαστικού Γλύκας Διονυσοπούλου και μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης με τίτλο: «Τα πρόσωπα και τα όργανα του Αγώνα»



Με επιτυχία και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 στο Αρχοντικό Γρηγορίου Βούρκα στην Κοζάνη τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής της εικαστικού Γλύκας Διονυσοπούλου και μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης με τίτλο: «Τα πρόσωπα και τα όργανα του Αγώνα». Η έκθεση διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Την εκδήλωση των εγκαινίων πλαισίωσε μουσικά, παίζοντας παραδοσιακά τραγούδια με μουσικά όργανα της εποχής, ο Νίκος Ματθαίου.

Η έκθεση αποτελεί έναν διάλογο της εικαστικού Γλύκας Διονυσοπούλου με τους μαθητές της κατεύθυνσης εικαστικών Γ΄ τάξης Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης (Μαρία Αντωνιάδου, Ιωάννα Ζαχαριάδου, Θάνο Μανώλη, Νικολέτα-Ραφαηλία Πεσλή, Αναστασία Χατζηπαυλίδου). Η Γλύκα Διονυσοπούλου παρουσίασε την εικαστική της εγκατάσταση με τίτλο «Διάφανοι ήρωες», στην οποία ο θεατής καλείται να αλληλοεπιδράσει με πορτραίτα πρωταγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης χρησιμοποιώντας τον φακό του κινητού του τηλεφώνου. Οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης επέλεξαν να απεικονίσουν ζωγραφικά όχι τα όπλα αλλά τα μουσικά όργανα της εποχής της Επανάστασης, τονίζοντας μια ενδιαφέρουσα πτυχή της συγκεκριμένης περιόδου.

Η έκθεση διαρκέσει έως την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 με ώρες λειτουργίας 9:00 – 15:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη στον ισόγειο χώρο του Αρχοντικού Γρηγορίου Βούρκα, όπου παρουσιάζεται η έκθεση ζωγραφικής, ενώ ισχύουν κανονικά τα εισιτήρια για την επίσκεψη στον όροφο του αρχοντικού.

Σημειώνουμε ότι για την είσοδο στην έκθεση θα τηρούνται τα πρωτοκόλλα ασφαλούς λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και χώρων διεξαγωγής εικαστικών και λοιπών καλλιτεχνικών εκθέσεων, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19:

  • Οι επισκέπτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο: [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αρίθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.77146 (ΦΕΚ 5816/Β΄/11.12.2021), ή [β] πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 της ως άνω Κ.Υ.Α. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από την ψηφιακή πλατφόρμα www.gov.gr είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του ατόμου, τα οποία ο αρμόδιος υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α΄ 118) Covid Free GR με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Εναλλακτικά, εφόσον τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται από αλλοδαπό που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα πιστοποιητικά αυτά σε έγχαρτη μορφή με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Οι ανήλικοι επισκέπτες από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 της ως άνω Κ.Υ.Α.
  • Στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Γρηγορίου Βούρκα τηρείται με αυστηρότητα το όριο χωρητικότητας των 40 ατόμων, ενώ οι επισκέπτες οφείλουν να εισέρχονται στην έκθεση τμηματικά, σε ομάδες των 4 ατόμων.
  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του αρχοντικού.  
  • Τήρηση απόστασης (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε

εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.