Ολοκλήρωση διαδικασιών αποπληρωμής Νέων Γεωργών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος ολοκληρώθηκε για το έτος 2021 η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων για την 1η Πρόσκληση του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αγγίζοντας σε ποσοστό 100% την επίτευξη του στόχου αποπληρωμής των δικαιούχων που είχε τεθεί από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η στόχευση της Περιφερειακής Αρχής για την επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 σε συνδυασμό με την εντατική και επιστάμενη προσπάθεια που καταβλήθηκε από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, εξασφάλισαν την έγκαιρη καταβολή της β΄ δόσης – τελικής – σε συνολικά 734 νέους γεωργούς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τις συνολικές πληρωμές των δικαιούχων να ανέρχονται σε 4.300.800,00 €.

Μέσω της ανακατανομής των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η Περιφέρεια εξασφάλισε τη διάθεση επιπλέον πόρων και οι διαδικασίες για την καταβολή της τελικής δόσης στο σύνολο των δικαιούχων νέων γεωργών της 1ης Πρόσκλησης του Υπομέτρου 6.1 θα συνεχιστούν απρόσκοπτα και το επόμενο διάστημα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.