Τελική διάσκεψη του έργου «Έργο LED: Για ένα ενεργειακά βιώσιμο μέλλον»ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ LED

«Έργο LED: Για ένα ενεργειακά βιώσιμο μέλλον»

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021

Κοζάνη, Αίθουσα Δ.Σ. ΑΝΚΟ – Διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας Zoom

Η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα πλαίσια του Έργου LED «Χαράσσοντας το δρόμο για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια σχολεία και τη διάδοση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» σας προσκαλεί στην Τελική Διάσκεψη του Έργου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 στην αίθουσα Δ.Σ. της ΑΝΚΟ στην Κοζάνη, με ώρα έναρξης 10:00 π.μ. Η διάσκεψη θα μεταδοθεί επίσης και διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας Zoom:

https://us06web.zoom.us/j/89471778686?pwd=aVB4dXpoc1NtQ0F4eEpIQUg2S1RsQT09

Στη Διάσκεψη θα εισηγηθούν εκπρόσωποι των Εταίρων που συμμετέχουν στο Έργο LED και πιο συγκεκριμένα: από την Ελλάδα εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και από την Αλβανία εκπρόσωποι της Εθνικής Υπηρεσίας Φυσικών Πόρων της Αλβανίας (Επικεφαλής Εταίρος), του Δήμου Δερόπολης, του Δήμου Κορυτσάς. 

Ο στόχος του Έργου LED ήταν να παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση, σε διασυνοριακό επίπεδο, στο πρόβλημα της έλλειψης προόδου στα πεδία της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων και της χρήσης των ΑΠΕ, σύμφωνα με τις σχετικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εθνικής νομοθεσίας.

Το Έργο LED περιλάμβανε την ανάπτυξη Μοντέλου και λειτουργία διασυνοριακού Δικτύου LED,  πιλοτικές παρεμβάσεις, τη δημιουργία Κέντρων LED στις δύο χώρες, αλλά και δράσεις  ευαισθητοποίησης -κατάρτισης σε πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας.

Η καινοτομία LED βρίσκεται στον πυρήνα του Έργου, αξιοποιώντας την ευκαιρία εκπαίδευσης της νέας γενιάς πολιτών από τις δύο χώρες, αφού η περιβαλλοντική εκπαίδευση και η καλλιέργεια κουλτούρας ευαισθητοποίησης σχετικά με την ενεργειακή απόδοση, καθώς και η προώθηση της χρήσης ΑΠΕ σε σχολεία, θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αύξηση της περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό και την επίτευξη της συνολικής ενεργειακής μετάβασης.

Το Έργο LED συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Interreg IPA II CBC “Ελλάδα – Αλβανία 2014 -2020”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.