Κορονοϊός: Ασφυκτική και δύσκολη η κατάσταση στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης



Ασφυκτική και δύσκολη η κατάσταση στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, με την διαχείριση των ασθενών μη covid που προσέρχονται και χρήζουν νοσηλεία. Μάλιστα η αδυναμία να υποδεχτεί περιστατικά στις κλινικές μη covid δηλώθηκε στο ΕΚΑΒ, αναζητώντας όμορα νοσοκομεία για τις διακομιδές ασθενών.

Εν τω μεταξύ πληρότητα καταγράφεται και στην ιδιωτική κλινική Εuromedica, όπου μεταφέρονται το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά μη covid. Μόλις 4 κλίνες απομένουν στην κλινική covid του νοσοκομείου Κοζάνης από τις 70 που διαθέτει, καθώς ήδη έχει προχωρήσει σε αύξηση κλινών η Διοίκηση, με την γυναικολογική να χρησιμοποιείται για νοσηλείες θετικών και ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής τα περιστατικά που φτάνουν τον τελευταίο καιρό είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους βαριάς μορφής. Οι τρεις κλίνες της ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ δύο ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Αν και έχουν δοθεί εσπευσμένα εξιτήρια και σήμερα, το νοσοκομείο βρίσκεται στο κόκκινο με την ανησυχία γιατρών και νοσηλευτών στην έκρηξη νοσηλειών, καθώς η επιδημιολογική εικόνα δεν είναι καλή, παραμένει αυξημένο το ιϊκό φορτίο στην Π.Ε. Κοζάνης, που φέρνει συνεχώς ασθενείς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Η οριακή κατάσταση στο νοσοκομείο αποτυπώνεται άλλωστε από τα ενεργά κρούσματα τα οποία φέρνουν την περιοχή, πρώτη και πάλι πανελλαδικά, αναλογικά με τον πληθυσμό.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας παραμένει στο 100% η πληρότητα στην ΜΕΘ με τις νοσηλείες ύποπτων και θετικών να ανέρχονται στις 55, εξυπηρετώντας παράλληλα ορθοπεδικά περιστατικά, χειρουργικά, νεφρολογικά και ουρολογικά.

Από το ertnews.gr

8 σχόλια στο άρθρο “Κορονοϊός: Ασφυκτική και δύσκολη η κατάσταση στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης

  1. Εξεδυσαν με τα Ιματιά μου( στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Να γιατι ξαφανισθηκε απο την τηλεοραση ο φιλος του Σωτήρης κ Σωτηρακης!
    Αρχανεμελε και αρχαναλγητε,πηρες εναν καθηγητη με δαφνες και περγαμηνες,τον εσυρες στην τηλεοραση,τον εβαλες διπλα σου,του εξεδυσες την τηβεννον του καθηγητου και τον εξεθεσες,αποκαλώντας τον υποκριτικα Σωτήριε και φιλε μου Σωτηρακη!
    Για να δουμε για ποιον λογο ο Σωτηριος,ξενοικιασε απο το δώμα της τηλεορασης και απεσύρθη,ως στρουθίον μοναζον επι δώματος ,δικου του!!
    Χθες εγινε η αποκαλυψη της εσχατης πλανης!
    Πριν λιγες μερες ο Καυσοελλαδιτης ο Γ,απο του βηματος της Βουλης,εν μεσω δικων του χαχανηττων,ειπε ως μεταλαξη Ω της τυμβωρυχιας: οι θανατοι δεν συνδεονται με τους εκτος ΜΕΘ νοσηλευομενους και τεθνεώτες!!
    Και χθες ακουσαμε το πορισμα του Σωτηριου πως το 87% των θανατων οφειλεται σε ανθρωπους που νοσηλευονται εκτος ΜΕΘ!
    Και περιμενατε καποιοι εναγωνιως 4,5 χρονια να σας κυβερνησει!!
    Θεός φυλαξοι!!
    Σωτήριε σε έκαψε,χαθηκες Σωτηρακη το Σωτηριο ετος 2021!

    Τελικα Σωτηριε μονον ο χρόνος αντεχει στη φθορα του χρόνου,σε διεσυρε,σε εφθειρε,σε πεταξε σαν στυμμενη λεμονοκουπα!!
    Τελικα ποσο δίκιο εχει ο στιχος,ο αληθινος” στο τελος το ζηλευουμε,αυτο που ρεζιλευουμε και τουμπαλιν” στο τελος ρεζιλευουμε,αυτο που ζηλευουμε”
    Σε ζηλευει Σωτηριε,γιατι εγινες μεγαλος και τρανος,κατι που δεν κατορθωσε ο ιδιος,ο οποιος συνδομή του Σημιτη,εγινε ενας υπαλληλισκος Γ τραπεζικου υποκαταστηματος!!!
    Στα χάρβαρντ δεν αγοραζεις πτυχία ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!
    Καλα Χριστουγεννα και ας αναψουμε ολοι μας ενα τοσοδα κερακι με μια αμυδρή φλογιτσα για ολους τους συνανθρώπους μας που, με αλλων λαθη,αναπαυονται σημερα,εκει ψηλα…λιγο πιο πανω απ το Αστερι της Βηθλεεμ!!!
    Σωτήριε εξεδυσέ σε τα Ιματιά σου,σου αφαιρεσε την του Καθηγητου τηβεννον Σου!!!
    Ξεκαρφωτη κοινωνια που δεν σ αφήνουν οι δημαγωγοι να ζυγιασεις τα φτερα σου..έστω λιγο πιο πανω απο το χώμα,Σε σκάλωσαν στο χώμα

  2. ……………,ο οποιος συνδομή του Σημιτη,εγινε ενας υπαλληλισκος Γ τραπεζικου υποκαταστηματος!!!……….

    Εύστοχος !

  3. αφου αυξανονται συνεχεια οι εμβολιασμενοι,γιατι αυξανονται τα κρουσματα?
    συμφωνα με τους τηλεειδικους θα επρεπε να μειωνονται…
    ακομα να χτιστει το τειχος ανοσιας?

  4. Το κείμενο σας, εξαιρετικό… Δεν χορταίνω να το διαβάζω. Περιεκτικό κ άκρως αληθινό. Κείμενο μιας άλλης εποχής, ενός εξαίρετου μυαλού! Εύγε.

  5. Διαπρύσιος Ευχέτης(στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια,δεν κανω τιποτα περισσοτερο απο του να βασανιζω τα συμβατικα μου και ηλεκτρονικα μου μολυβια και χαρτια,συνήθεια αγιαστικη για μενα,εξ απαλών ονύχων!
    Τα βιβλια και τα μολυβια ειναι οι καλοι μου φιλοι,δεμενα ανεξιτηλα πανω στην ψυχη μου!
    Οταν μιλας απο ψυχης,τα λογια βγαινουν αβιαστα,παίρνουν τη θεση τους ,απλώνονται σαν ανοιχτες θαλασσες!!

  6. Τα σχόλια του Στέλιου είναι πάντα αληθινά,αγγίζουν την ουσία και φυσικά ξεσκεπάζουν την υποκρισία από όπου και αν προέρχεται!
    Έχει πέννα ,έχει ευαισθησία και φυσικά καρδιά αγνή και πονετικη!
    Χαρίσματα που σπανίζουν σήμερα που όλες οι αξίες δοκιμαζονται σκληρά!
    Υ.Γ Στέλιο δεν αφήνεις τίποτε να πέσει κάτω!
    Αξιοθαύμαστη η καθαρή σου σκέψη!

  7. ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΣΤΕ..Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΘ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΠΟΙΑ ΑΗΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ..ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ..ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥς ΤΙ ΕΙΠΑΝ..ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ..ΠΟΙΟ?ΟΙ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ…Α ΤΟΣΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑς..

  8. Ανώνυμε των 11.13
    Μη ξεχνάς πως υπάρχουν και οι συνταξιούχοι !
    Σε κάθε περίπτωση πες μας και συ τις δικές σου θεωρίες που κατά τη δική σου γνώμη θαναι εντός τόπου και χρόνου.
    Και μετά θα κάνουμε μια επεξεργασία στο φτωχό μας το μυαλο και θα κρίνουμε το πώς και το γιατί!
    Αναρωτιέμαι τι ακριβώς σε δυσαρέστησε από το κείμενο που έγραψε ο φιλτατος Στέλιος!
    ΥΓ. Εγώ πάντως δημόσιος υπάλληλος δεν είμαι και ούτε ήθελα ποτέ να ήμουν όμως σέβομαι τις επιλογές των ανθρώπων .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.