Το τελευταίο αντίο από τις «Βελβεντινές Φωνές» στον Γιάννη Παπαγόρα



Αποχαιρετήσαμε, στις 13 Δεκεμβρίου του 2021, στο Βελβεντό, το συγχορωδό μας Γιάννη Παπαγόρα, το φίλο και πάνω απ’ όλα Άνθρωπο. Μας άφησε σε ηλικία 74 ετών. Του απευθύναμε με πολλή αγάπη και σεβασμό το τελευταίο αντίο.

Ο Γιάννης υπήρξε ένα απ’ τα ιδρυτικά μέλη της χορωδίας μας. Ένας απ’ τους ακρογωνιαίους λίθους της, αφού απ’ το 2004 συμμετείχε με συνέπεια και συνέχεια, μαζί με τη γυναίκα του, σ’ όλες τις δραστηριότητές της. Συνέβαλλε τα μέγιστα στην πρόοδό της. Συνέδεσε τη χορωδία με την ίδια του τη ζωή, αφού αυτή αποτέλεσε προέκταση του εαυτού του. Χαιρόταν πολύ το τραγούδι, τη μουσική, τους στίχους και γεύονταν τη χαρά της δημιουργίας.

Ταυτόχρονα ασχολούνταν και με τη βυζαντινή μουσική. Πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην εκκλησία και κυρίως στο ναό του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού, τον οποίο υπηρέτησε με αυταπάρνηση.

Ήταν κι άνθρωπος της ποίησης. Ήδη αφήνει πίσω του ένα πνευματικό έργο, την ποιητική του συλλογή. Τα ποιήματά του τα διακρίνει ο λυρισμός και η ανθρωπιά. Σίγουρα, έρχονται για να εμπλουτίσουν την πνευματική ζωή του τόπου μας.

Άνθρωπος της παρέας: χαρούμενος, κοινωνικός, αφού συμμετείχε στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας. Είχε έναν καλό λόγο να σου πει, μια βοήθεια να σου προσφέρει. Δημιουργούσε όμορφες αναμνήσεις.

Άφησε ο Γιάννης τούτη τη ζωή. Ανέβηκε ψηλά, στον ουρανό, για να κατοικήσει στη γειτονιά των Αγγέλλων. Έφυγε για να ξαναζήσει στον αγέραστο κόσμο του πολιτισμού και της αξιοπρέπειας. Ο Θεός δεν ξεχνάει ποτέ τους ανθρώπους που πορεύονται με αγάπη. Ένας τέτοιος άνθρωπος υπήρξε ο εκλιπών.

Τα συλλυπητήρια στα οικεία του πρόσωπα: γυναίκα, παιδιά, αδέρφια και σ’ όλα τα συγγενικά του πρόσωπα.
Εμείς, αξέχαστε Γιάννη, θα σ’ έχουμε για πάντα στην καρδιά μας.

Καλό σου ταξίδι….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.