Συνάντηση του Γιώργου Αμανατίδη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Τι συζητήθηκε



Στη συνάντηση του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) που έγινε την Τετάρτη 15/12/2021 συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο Νομό Κοζάνης και συμφωνήθηκαν οι αναγκαίες ενέργειες όπως παρακάτω:

1. Η αξιοποίηση του φυσικού αερίου για θέρμανση και άλλες χρήσεις από κατοίκους των Δήμων Βοΐου (Σιάτιστα, Νεάπολη), Σερβίων (Σέρβια, Νέα Λάβα, Καστανιά, Πλατανόρεμα) και Βελβεντού (Βελβεντό).

Ο Βουλευτής παρουσίασε στον Υπουργό τις ενέργειες που προηγήθηκαν, το επίπεδο ωριμότητας του έργου καθώς και σκέψεις χρηματοδοτήσεων που απαιτούνται για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης.

Συμφωνήθηκε τέλος η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για συγχρηματοδότηση του έργου και προγραμματίστηκαν τα επόμενα στάδια.

Ακολούθησε συνάντηση του Βουλευτή με την αρμόδια Υπηρεσία και αφού εξειδικεύθηκαν οι αναγκαίες ενέργειες, ξεκίνησε ήδη η υλοποίησή τους με προοπτική ταχείας ολοκλήρωσης.

2. Υιοθετήθηκαν οι προτάσεις που υπέβαλε ο Βουλευτής (εθνικής και τοπικής σημασίας) σχετικά με τα θέματα ανάπτυξης των ΑΠΕ.

Ειδικότερα γίνεται αποδεκτή και προωθείται η παράταση της δυνατότητας κατάθεσης φακέλων εκτός ανταγωνιστικών διαδικασιών για μικρά έργα ιδιωτών έως 500 KW και ενεργειακών κοινοτήτων έως 1 MW στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στα θέματα που έθεσε ως «δίκαια αιτήματα των πολιτών και της περιοχής μας.

Με αντίστοιχες ενέργειες οι πολίτες αισθάνονται την Κυβέρνηση παρούσα και αποτελεσματική».

Γραφείο Τύπου, Γιώργος Αμανατίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.