Συμμετοχή του Γυμνασίου Βελβεντού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία πλοίου»/«Adopt-a-Ship»Το Γυμνάσιο Βελβεντού Κοζάνης συμμετέχει κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ» / «ADOPT-A-SHIP». Το πρόγραμμα υλοποιείται με επιτυχία σε ελληνικά σχολεία A/θμιας και B/θμιας εκπαίδευσης με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και υπό την αιγίδα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οι Μαθητές/τριες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών στη διάρκεια του προγράμματος καλλιεργούν ήπιες δεξιότητες επικοινωνίας, τις δεξιότητες γλωσσομάθειας, εργάζονται ομαδικά και ερευνούν.

Μαθαίνουν για τις κατηγορίες των πλοίων και τις δραστηριότητές τους, ανακαλύπτουν τον κόσμο της ελληνικής ναυτιλίας και της ναυτική μας παράδοσης. Γνωρίζουν για τις δυνατότητες που αυτή προσφέρει καθώς και για τις επαγγελματικές διεξόδους και τις προοπτικές σταδιοδρομίας στη θάλασσα.

Συμμετέχουν έξι τμήματα του Γυμνασίου μας ( από τις Α´, Β´, Γ´ Τάξεις ) και κατά τη διάρκεια της δράσης επικοινωνούν με τα υιοθετημένα πλοία συνεργάζονται ταξιδεύουν νοερά μαζί με τα πληρώματά τους, διερευνούν διαθεματικά στα μαθήματα της γλώσσας, της γεωγραφίας, των μαθηματικών, της μουσικής, των αγγλικών, των εικαστικών, της πληροφορικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας καθώς και στα μαθήματα των εργαστηρίων δεξιοτήτων .

Για τη φετινή σχολική χρονιά έχουν υιοθετηθεί τρία (3) πλοία , ένα για κάθε τάξη του Γυμνασίου Βελβεντού με αναμενόμενα τόσο γνωστικά όσο και παιδαγωγικά οφέλη.

Η Α τάξη υιοθέτησε το πλοίο MT ALEXANDROS της εταιρείας EMPIRE NAVIGATION INC με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Βάϊα Τζιούτζα ΠΕ06

Περιγραφή: Περιγραφή: ALEXANDROS

Πληροφορίες Πλοίου

Το ALEXANDROS (IMO: 9865764) είναι ένα Oil/Chemical Tanker που έχει ναυπηγηθεί το 2020 (1 year ago) με σημαία Marshall Is.

Η χωρητικότητα του πλοίου είναι 50000 t DWT και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 11.9 μέτρα. Το ολικό μήκος του (LOA) είναι 183 μέτρα και το πλάτος του είναι 32 μέτρα.

Η Β τάξη υιοθέτησε το πλοίο MV ALANI της εταιρείας EMPROS LINES SHIPPING Co. με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Βαλασία Γκανάτσιου ΠΕ04.02

Περιγραφή: Περιγραφή: ALANIΠληροφορίες Πλοίου

Το ALANI (IMO: 9782352) είναι ένα Bulk Carrier που έχει ναυπηγηθεί το 2017 (4 years ago) με σημαία Malta.

Η χωρητικότητα του πλοίου είναι 63427 t DWT και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 6.1 μέτρα. Το ολικό μήκος του (LOA) είναι 199.98 μέτρα και το πλάτος του είναι 32.24 μέτρα.

Η Γ τάξη υιοθέτησε το πλοίο MV SUPER TRADER της εταιρείας LOAD LINE MARINE με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό Θεόδωρο Σταμκόπουλο ΠΕ02

Περιγραφή: Περιγραφή: SUPER TRADER

Πληροφορίες Πλοίου

Το SUPER TRADER (IMO: 9452854) είναι ένα Bulk Carrier που έχει ναυπηγηθεί το 2011 (10 years ago) με σημαία Marshall Is.

Η χωρητικότητα του πλοίου είναι 56868 t DWT και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 6.4 μέτρα. Το ολικό μήκος του (LOA) είναι 190.01 μέτρα και το πλάτος του είναι 32.32 μέτρα.

Περισσότερα στον ιστοχώρο του σχολείου μας: https://blogs.sch.gr/gymvelve/2021/12/14/symmetochi-toy-gymnasioy-velventoy-sto-ekpaideytiko-programma-yiothesia-ploioy-adopt-a-ship/

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.