Επιστολή του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας στον Περιφερειάρχη για τον Περιφερειακό Δακτύλιο Κοζάνης

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Με αφορμή την οριστική παραλαβή από την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας των μελετών «Κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Νίκη – όρια Νομού Λάρισας. Συμπληρωματικές Υποστηρικτές Μελέτες Περιφερειακού Δακτυλίου Κοζάνης» και «Παράπλευρο δίκτυο του έργου: Κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Νίκη – όρια Νομού Λάρισας.

Συμπληρωματικές Υποστηρικτές Μελέτες Περιφερειακού Δακτυλίου Κοζάνης», απευθύνουμε σε σας την παρούσα επιστολή, προκειμένου να ζητήσουμε την άμεση υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Η ανάγκη υλοποίησης του έργου, καθίσταται επιτακτική, καθώς η αυξημένη κίνηση καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο της Οδού Γκέρτσου της Κοζάνης, που αποτελεί τον βασικό οδικό άξονα σύνδεσης του δυτικού με το ανατολικό μέρος της πόλης, αλλά και ο κυκλοφοριακός φόρτος που αναλαμβάνουν διάφοροι μικρότεροι παρακαμπτήριοι οδοί, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων των περιοχών αυτών αλλά και δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια των μετακινήσεων. Πρακτικά, η Οδός Γκέρτσου, που αποτελεί τμήμα του αστικού ιστού, έχει μετατραπεί σε Περιφερειακό δρόμο της πόλης, χωρίς να έχει τις υποδομές ή εκείνα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που να της επιτρέπουν να λειτουργεί με ασφάλεια ως τέτοιος.

Ενδεχομένως η ένταξη του έργου «Κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Νίκη – όρια Νομού Λάρισας. Συμπληρωματικές Υποστηρικτές Μελέτες Περιφερειακού Δακτυλίου Κοζάνης» σε κάποιο Πρόγραμμα χρηματοδότησης, με δεδομένη τη μελετητική του ωριμότητα, να είναι εύκολη στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως για να ολοκληρωθεί η ΝΑ παράκαμψη σε όλο το μήκος της, θα πρέπει να δρομολογηθούν οι μελέτες σύνδεσης Καρυδίτσας- Βατερού και Κόμβου Αεροδρομίου-Δρεπάνου, ώστε να επιτευχθεί στο έπακρο ο επιδιωκόμενος στόχος

Δεσμευόμαστε από τη μεριά μας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων μας να σας υποστηρίξουμε σε όποια ενέργεια απαιτηθεί.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ
Νικόλαος Συλλίρης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Επιστολή του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας στον Περιφερειάρχη για τον Περιφερειακό Δακτύλιο Κοζάνης

  1. Προβλέπεται και πότε να γίνει κάτι στον δρόμο Λάρισα – Κοζάνη (παλιός Ε65;) και Περιφερειακό Δρόμο της Κοζάνης, δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση, ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (Εγνατία, Δρέπανο – … Κρόκος… – Βατερώ, Εγνατία);

    *
    1. Δες ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ Ε65
    2. Δες τι εγινε ΟΡΙΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΛΑΡΙΣΑ και
    3. Δες ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ πόλεων της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ, ΒΟΛΟΣ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.