Το όραμα της Κοζάνης για το 2030: Ψηφιακός μετασχηματισμός και εκπλήρωση του στόχου της κλιματικής ουδετερότηταςΟ ψηφιακός μετασχηματισμός σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και το όραμα της Κοζάνης για το 2030 αποτέλεσαν τα βασικά θέματα του 3ου θεματικού εργαστηρίου (workshop) προετοιμασίας για την Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Ευρωπαϊκές Πόλεις μέχρι το 2030».

«Η πρόκληση είναι μπροστά μας. Όλοι μαζί διαμορφώνουμε την Κοζάνη του αύριο και το κοινό μας μέλλον», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στην ομιλία του. Από την πλευρά του, ο συντονιστής της συζήτησης, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Καραγιαννίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι [Αν ενταχθεί στις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης μέχρι το 2030»] «Η Κοζάνη θα γίνει μια πόλη αγνώριστη. Το 2030 θα έχουμε μια άλλη Κοζάνη».

Την υφιστάμενη κατάσταση, καθώς και τις δυνατότητες και προοπτικές του Δήμου Κοζάνης παρουσίασε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Νίκος Πλόσκας.

Σημειώνεται, ότι η διαδικασία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLUBE).

Στο θεματικό εργαστήριο συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Σωματείου «Διάζωμα», της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και του Τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Δήμου Κοζάνης. Επίσης, συμμετείχαν μέλη του δικτύου «απόΔημος» και της ομάδας εργασίας που εκπόνησε το Στρατηγικό Σχέδιο «Κοζάνη:Έξυπνη Πόλη», αλλά και στελέχη εταιρειών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής στην προσπάθεια του Δήμου Κοζάνης θα βρείτε στον διαδικτυακό τόπο kozani2030.eu .

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Το όραμα της Κοζάνης για το 2030: Ψηφιακός μετασχηματισμός και εκπλήρωση του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας

 1. Το οραμα της Κοζανης για το 2030!!
  Αφου εκπληρωθηκε το οραμα το τωρινο,παμε για το 2030!
  Το 2030 με την ερημωση της πολης,το Αναμμα του Δενδρου θα το κανουν τα λυκακια για περισσοτερη ζεστη μεσα στη φατνη με τα αρνακια!
  Και μετα στην άδεια πλατεια απο ανθρωπους θα χορευει ο λυκος με το αρνι,για να εκπληρωθει και η αλλη προφητεία ενος Μεγαλου Αγιου!!
  Πολλα ονειρα και οραματα βλεπετε!!
  Δεν κοιταζετε που τα σκουπιδια – μπο- υ- χάρα βγηκαν πανω απ το χαλί,μου θελετε και Λας Βεγκας το 2030!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.