Πλεύρης: Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, εντοπίστηκε στην Κρήτη – Η εξειδίκευση των νέων μέτρων από τον Υπουργό Υγείας



Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Πλεύρης, πρόκειται για Έλληνα από τη Νότια Αφρικη, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη και όπως διευκρίνισε έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης είπε «Σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον στην Ελλάδα. Η άφιξη στην Ελλάδα έγινε στις 26 Νοεμβρίου το πρωί. Το πρώτο rapid ήταν αρνητικό. Στη συνέχεια, την επόμενη ημέρα είχε ήπια συμπτώματα, ωστόσο και τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα reapid test που έκανε ήταν αρνητικά. Στις 29 Νοεμβρίου όμως το αποτέλεσμα του rapid test ήταν θετικό στον κορωνοϊό και στη συνέχεια υπεβλήθη σε PCR. Το αποτέλεσμα του PCR ήταν ύποπτο για τη μετάλλαξη Ομικρον και γι αυτό προχωρήσαμε σε περαιτέρω έλεγχο και προέκυψε πως πρόκειται για κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον. Εγινε ιχνηλάτηση σε όλες τις επαφές του κρούσματος και τα test τους ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό. Παραμένουν υπό παρακολούθηση».

Τα μέτρα που εξειδίκευσε ο Πλεύρης

Ο κ. Πλεύρης στην εξειδίκευση των μέτρων που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών. Σε περίπτωση που ανεμβολίαστοι δεν κλείσουν το ραντεβού τους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2021, τότε θα τους επιβάλλεται οικονομικό πέναλτι 100 ευρώ τον μήνα. Ενα διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ. Τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Το ίδιο ακριβώς θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου, μετά τις γιορτές δηλαδή.

Όσον αφορά τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα που θα ανοίξουν αυτές τις ημέρες θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και τα ανήλικα παιδιά θα μπαίνουν με self test.

Τέλος, για το πιστοποιητικό νόησης δεν θα αρκεί το rapid test αλλά θα χρειάζεται θετικό PCR τεστ.

Δείτε την εξειδίκευση των νέων μέτρων:

Πηγή: iefimerida.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πλεύρης: Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, εντοπίστηκε στην Κρήτη – Η εξειδίκευση των νέων μέτρων από τον Υπουργό Υγείας

  1. Το νομιμον και το ηθικον( στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Δε θα χησιμοποιησω τη λεξη γελοιοτητα,γιατι θα πληγωσω το γελοιο και το φαιδρο,ουτε τη λεξη υποκρισια,αλλα για να αποδωσω πιστα τα οσα συμβαινουν με τους ,εν παρακρούσει οντες, της επιτελικης ανυπαρξιας,θα χρησιμοποιησω δυο λεξεις που πρεπει να τις συνδεσετε εσεις!
    Τις λεξεις ανθρωποι και παλαιοι- παλιοι!
    Συνταγματολογοι της Ελλαδος,η υποχρεωτικοτητα ,οπως αποφανθηκατε,του εμβολιασμου αντικειτεται στις συνταγματικες επιταγες,απλα για να καταλαβετε,δεν κατοχυρώνεται συνταγματικα,καλως!!
    Η αρπαγη ,απ την τσεπη του παππου και της γιαγιας,του κατοσταρικου απο χθες,οψίας γενομενης,με αποφαση της Βουλης, γιατι ειναι συνταγματικη;
    Μηπως γιατι ειναι αποφαση του πρωθυπουργου;
    Αξιοτιμοι Συνταγματολογοι,τριψατε και τρυπησατε τα παντελονια σας πανω στα γραμματα,αποστραγγισατε το μυαλο σας μελετωντας τα βαριά και ογκωδη βιβλια της Νομικης Επιστημης και απο προχθες που ο ” ενος ανδρος αρχη” επεβαλλε ποινην εξοντωτικην για τους ξωμαχους της ζωης,σε γεροντες και γεροντισσες,αρπαζοντας απ τα χερια τους,ποσό συνταξης ,συνταξης προς επιβιωσιν και μονο,την αραξατε πανω στα παχια βιβλια και στους κωδικες σας και ποιειτε την νήσσαν και… ουκ ην φωνη,ουκ ην ακροασις
    Και μια ερωτηση,αλλα θελω απαντηση κοφτη,σαν μαχαιρι και οχι περιστροφες και μισολογα δικολαβιστικα και δικηγοριστικα,
    Προλογος!
    Η κυβερνηση για να πεισει τους νεους να εμβολιασθουν,τους δελέασε με δέλεαρ 150 ευρω,μαλιστα!
    Τους παππουδες και τις γιαγιαδες για να τους πεισει να εμβολιασθουν,τους” δελέασε” ,αρπάζοντας τους 100 ευρω!
    Ερωτηση: Γιατι δεν ανοιγετε το στομα σας και να δωσετε μια απαντηση,οχι σε μενα,αλλα στους κυβερνώντες!
    κ. πρωθυπουργε,δεν επεβαλλες την ποινη των 100 ευρω για να προστατεψεις τους ανω 60 ετων συμπολιτες μας,δεν το εκανες απο αγαπη ,ουτε για να τους προστατεψεις απο το χτικιο- θανατικο,αλλα το εκανες για να μαζεψεις 100 ρικα,εκμεταλλευομενος τις φοβιες,τις ανασφαλειες,τις αναστολες ανθρωπων που δεν εμβολιάζονται και καποια κατοσταρικα,ως καρμιρης και άξενος,θα τα βαλεις στον καρμιρικο κουμπαρα σου!!
    Ειναι αντισυνταγματικος ο υποχρεωτικος εμβολιασμος,αλλα ειναι συνταγματικος με προστιμο 100 ευρω!
    Θελω για την παραπανω προταση ,να συσκεφτειτε ολοι σας οι συνταγματολογοι,επιτρεπεται εδω η συνεργασια και με ανοιχτα τα βαριά βιβλια,θελω να μου τη δικαιολογησετε!!
    Αν ειχες ενσυναισθηση,ψηγματα ανθρωπισμου,ελαχιστη πολιτικη αξιοπρεπεια θα εκανες υποχρεωτικο τον εμβολιασμό,χωρις προστιμα!!
    Τελικα αυτο το Συνταγμα τι ειναι;διχτυα που το απλώνουμε και τα μαζευουμε ,αναλογα με τους αερηδες που φυσανε;
    Αυτο το ερμο το Ελληνικο θα πλεει σαν καραβι ακυβερνητο,μεχρι οι ενοχες μας,τα λαθη μας,τα σφαλματα μας,η υποκρισια μας,τα ψεματα μας,οι αρχομανιες μας γινουν δ α κ ρ υ α και ποτισουν την ε ν σ υ ν α ι σ θ η σ η,τα παραπανω λογια,δικα μου λογια ως μια αντισταση στην ξεκααρφωτη κοινωνια πιυ ζουμε 200 χρονια τωρα!
    Οσα συνταγματα και νομους εχει το ερμο το ελληνικο,ουτε χιλιες μαγκνες χαρτες!!
    Αυτες οι τρεις υπερτατες εξουσιες,οταν κυβερναει ενα κομμα αγκαλιαζονται,οταν ελθει το αλλο κομμα φαγωνονται ,σαν τα λυκόνια,αλλαζουν και ερχονται αλλες και ….και τα ιδια και τα ιδια!!

    Νομιμο ειναι κ.Πρωθυπουργε το κατοσταρικο που επεβαλλες,αλλα σκονταφτει στην ηθικη!
    Ξερω τι θα πεις,αλλο το νομιμο και αλλο το ηθικο!
    Η ευκολη απαντηση!!
    Μιλαμε για νομιμο και ηθικο,λες και ειναι ξενα μεταξυ τους,σαν να ειναι το καλο και το κακο!
    κ.πρωθυπουργε,νομιμα επιμετρησατε την τιμη σε 100 ευρω,ετσι κοστολογησατε την τιμην των ανεκτιμητων γεροντων και γεροντισσων,νομιμον αλλα ουχί ηθικον
    Και σεις Συνταγματολογοι πατατε πανω στη διακριση, την παραπανω και αγρον ηγορασατε!
    Οταν προκειται για να παρετε καμια αυξηση ,το νομιμο και το ηθικο γινονται ενα ,κολλανε το ενα με με το αλλο,οπως κολλανε ανεξιτηλα τα στιγματα πανω στη λεοπαρδαλη!!
    Κυριε Γιωργο,Κυρια Μαρια νομιμα θα δινετε τα 100 ευρω,γιατι νομιμος ειναι ο νομος,αλλα δεν ειναι νομιμο να μην πληρωσετε το δανειο Σας,ουτε ειναι νομιμο μα μην πληρωστε το ηλεκτρικο,ετσι το αποφασισαν οι η θ ι κ ο ι κυβερνώντες ,συνεπικουρουμενοι απο τους νομιμους νομους!!
    Εσεις παντως Χριστουγεννα που ερχονται ,δε θαφησετε τα εγγονακια σας χωρις το δωρο τους,γιατι δεν ειναι ηθικον,δεν ειναι στην αγιασμένη ανθρωπια σας….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.