Επιστολή της Πρωτοβουλίας Πολιτών Εορδαίας στον Πρωθυπουργό



Κύριε πρωθυπουργέ

Στο πλαίσιο της ταχύτατης και βίαιης απολιγνιτοποίησης στην οποία εισήλθαμε, θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια αλλά και ισχυρή δέσμευση για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και υποδομών, που θα καταστήσουν τη Δυτική Μακεδονία, αλλά ειδικότερα την Εορδαία (η οποία και πλήττεται τα μέγιστα) κόμβο μεταφορών, οδικών και σιδηροδρομικών, κυρίως δε πόλο έλξης επενδύσεων.

Υπό αυτό το πρίσμα, ζητούμε τη χάραξη της νέας υπερταχείας σιδηροδρομικής διασύνδεσης Θεσσαλονίκης-Νάουσας ή Βέροιας-Πτολεμαΐδας-Καστοριάς-Αλβανίας, όπως αναλύεται στην από 18-10-2021, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας.

Θα σας παρακαλέσουμε λοιπόν και λόγω της αυριανής σας επίσκεψης στην Κοζάνη, να αναγγείλετε αυτή την είδηση ώστε να αρχίσουν οι σχετικές προμελέτες από τον ΟΣΕ χωρίς άλλη καθυστέρηση ή αναβολή.

Την πρόταση που σας επισυνάπτουμε εκτός του Δήμου Εορδαίας ο οποίος και ομόφωνα στήριξε με την υπ’ αριθμό 113/ 2021 (18-10-2021) απόφασή του και η οποία κατατέθηκε και στη διαβούλευση του ΣΔΑΜ, στηρίζουν επίσης :

1). Το Συμβούλιο της Κοινότητας Πτολεμαΐδας με απόφασή του η οποία κατατέθηκε στη διαβούλευση του ΣΔΑΜ

2). Το Εργατικό Κέντρο Εορδαίας

3). Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας

4). Και φυσικά η Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την ανάπτυξη, με πλήθος υπογραφών πολιτών που έχει συγκεντρώσει.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.