Ξέσπασμα οργής στην Ευρώπη κατά των νέων μέτρων – Χάος στην Αυστρία, επεισόδια στις Βρυξέλλες – Δείτε τα βίντεο



Εκτεταμένα επεισόδια στους δρόμους των Βρυξελλών κατά την διάρκεια της πορείας κατά των μέτρων του κορονοϊού, όπου μετείχαν τουλάχιστον 35.000 πολίτες – Συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, και οδοφράγματα στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας

Σκηνές χάους σημειώθηκαν στο κέντρο των Βρυξελλών, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κατά των υγειονομικών μέτρων, στην οποία συμμετείχαν περίπου 35.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η διαδήλωση, που ονομάστηκε «Μαζί για την ελευθερία», ξεκίνησε γύρω στις 3 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στον σταθμό Bruxelles-Nord. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία, την εφαρμογή του υγειονομικού πιστοποιητικού «Covid Safe Ticket» και την απαγόρευση πρόσβασης σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους σε μέρη όπως εστιατόρια και μπαρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ, πυροτεχνήματα εκτοξεύτηκαν κατά της αστυνομίας, πριν μπουν σε δράση τα κανόνια νερού και τα δακρυγόνα από την πλευρά των βελγικών αρχών. Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν επίσης πολλά αστυνομικά οχήματα να βανδαλίζονται.

Η διαδήλωση υπόκειται στην έγκριση του δήμου των Βρυξελλών και καθορίστηκε μια διαδρομή στη «rue de la Loi», στην καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών στις Βρυξέλλες. Στον τερματισμό είχε στηθεί εξέδρα για να γίνουν ομιλίες.

«Καταγγέλλουμε τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία, τα οποία δεν ήταν μια διαρθρωτική λύση για την υγειονομική περίθαλψη», τονίζουν οι διοργανωτές στη δήλωσή τους. Το σύνθημα αυτής της κινητοποίησης είναι «Φτάνει!».

Στον «χορό» των διαδηλώσεων κατά των μέτρων οι χώρες της ΕΕ

Διαμαρτυρίες κατά των περιορισμών ξεσπούν σε όλη την Ευρώπη, καθώς οι αρχές ανακοινώνουν νέα αυστηρότερα μέτρα σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τα αυξανόμενα κρούσματα, ενόψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 50 συνελήφθησαν μετά τις βίαιες διαδηλώσεις στο Ρότερνταμ την Παρασκευή, με τους διαδηλωτές να πετάνε πέτρες και την αστυνομία να απαντάει με πραγματικά πυρά.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν έναν προτεινόμενο νόμο που σκοπεύει να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους στις επιχειρήσεις, ακόμη με την επίδειξη αρνητικού τεστ. Διαμαρτυρήθηκαν επίσης για το μερικό lockdown που τέθηκε σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα και θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 4 Δεκεμβρίου, κάτι που αναγκάζει τα εστιατόρια και άλλα καταστήματα να κλείνουν από τις 8 μ.μ.

Η Ολλανδία βίωσε χθες δεύτερη νύχτα ταραχών. Κουκουλοφόροι ταραξίες έβαλαν φωτιά σε ποδήλατα στους δρόμους της Χάγης, καθώς η αστυνομία χρησιμοποίησε άλογα, σκύλους και ρόπαλα για να απομακρύνει τα πλήθη. Τουλάχιστον επτά άτομα συνελήφθησαν, ενώ οι αρχές κήρυξαν την πόλη σε κατάσταση συναγερμού.

Η αστυνομία είπε ότι κάποιος πέταξε μια πέτρα μέσα από το παράθυρο διερχόμενου ασθενοφόρου που μετέφερε έναν ασθενή. Αξιωματούχοι της αστυνομίας κοινοποίησαν στο Twitter ότι πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ ένας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο με τραυματισμό στο γόνατο.

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Αχμέντ Αμπουταλέμπ, περιέγραψε τις συγκρούσεις ως «όργιο βίας» και είπε ότι «η αστυνομία θεώρησε απαραίτητο να βγάλει τα όπλα για να αμυνθεί». Ο Φερντ Γκράπερχαους, υπουργός Ασφάλειας και Δικαιοσύνης της Ολλανδίας, προανήγγειλε «έντονη συζήτηση» και διαπραγματεύσεις σχετικά με τα μέτρα πανδημίας, αλλά είπε ότι «η παρενόχληση και η βία δεν έχουν θέση».

Οργή για το πανεθνικό lockdown στην Αυστρία

Στη Βιέννη, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους από τον Φεβρουάριο και να επιβάλει νέο πανεθνικό lockdown από αύριο, Δευτέρα.

Κρατώντας εθνικές σημαίες και πανό που έγραφαν “Ελευθερία”, οι διαδηλωτές φώναξαν “Αντίσταση!” και αποδοκίμασαν τους αστυνομικούς. Η Αυστρία θα μπει σε εθνικό lockdown 20 ημερών από τη Δευτέρα, κλείνοντας όλα τα καταστήματα εκτός από τα απαραίτητα και δίνοντας εντολή στους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι.

Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη

Στην Ιταλία, οι εβδομαδιαίες διαμαρτυρίες κατά των περιορισμών συνεχίζονται, με μαζικέ διαδηλώσεις στη Ρώμη που πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων στους χώρους του ιπποδρόμου Circus Maximus. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες δημοσίευσαν βίντεο από διαδηλώσεις σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ελβετίας.

Άλλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Στο Μπέλφαστ, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο για να αντιταχθούν στα «πάσα εμβολιασμού».

Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ, διαδηλωτές ύψωσαν σημαίες και πανό κατά του υποχρωτικού εμβολιασμού, κάνοντας λόγο για παραβίαση της προσωπικής τους ελευθερίας.

Εγκαταλείπουν άρον άρον την Αυστρία οι τουρίστες λόγω lockdown

Πολλοί είναι οι τουρίστες που μετά την επιβολή καραντίνας επιλέγουν να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Από το newsbomb.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Ξέσπασμα οργής στην Ευρώπη κατά των νέων μέτρων – Χάος στην Αυστρία, επεισόδια στις Βρυξέλλες – Δείτε τα βίντεο

    1. Εδώ στο Ελλάντα πάντα είμαστε πίσω μερικές βδομάδες σε αυτά σε άλλα είμαστε (στα καλά)δεκαετίες πίσω… άμα μας συγκρίνεις και με πέρα του Ατλαντικού καταλάβεις αμέσως γιατί οι Αμερικάνοι πρέσβεις μας φέρονται σαν ινδιάνους ιθαγενείς τουλάχιστον για να μην πω σε μαϊμούδες

  1. Η ΕΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΔΥΣΤΟΠΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΕΩΜΕΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΨΕΥΤΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ.
    Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ,ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΕ.
    ΜΟΝΟ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ.

  2. Καίγεται ο κόσμος με την παγκόσμια δικτατορία που προσπαθούν να επιβάλλουν..και κάποιοι θα μας πούνε συνωμοσιολογους.. Ανοίξτε τα μάτια σας.. όλα αυτά που τραβάμε είναι για να μας προφυλαξουν από την γρίπη? Επιβάλλουν φτώχεια και τουμπεκί στους πολίτες..ολοι απεργία ρε.. Κλειστά όλα ένα μήνα και συνεχίζουμε αν δεν τα πάρουν όλα πίσω.. Μην φοβάστε κανέναν

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.