Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ΚοζάνηςΟλοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή 14 Νοέμβρη οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης. Ψήφισαν συνολικά 429 (από 352 το 2018).  Το ψηφοδέλτιο της «Ταξικής Ενότητας Οικοδόμων» εξέλεξε 9 αντιπροσώπους από 7 για το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και 4 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

Οι δεκάδες νέες εγγραφές, η  άνοδος της συμμετοχής των συναδέλφων στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου δείχνουν την θέληση τους  ώστε πιο αποφασιστικά, ενωμένα και μαζικά να διεκδικήσουμε με οργάνωση της πάλης υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στου μισθούς, καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας, ενίσχυση του αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. 

Αποδεικνύεται έμπρακτα πως ένα μεγάλο κομμάτι των συναδέλφων έχει εμπιστοσύνη στο Συνδικάτο, τον οργανωμένο αγώνα, την συλλογική δράση και διεκδίκηση. Η συμμετοχή των συναδέλφων στις αρχαιρεσίες  αλλά και αυτών που δεν κατάφεραν να συμμετέχουν λόγο των δυσκολιών που διαμόρφωσε η πανδημία, επιβεβαιώνει ότι το Συνδικάτο είναι και θα είναι ριζωμένο στους χώρους δουλειάς, στα γιαπιά εκεί που καθημερινά βγάνει το μεροκάματο. 

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους από τα εργοτάξια που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες και επιβεβαίωσαν πως το Συνδικάτο αποτέλεσε στήριγμα τους στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς. Χαιρετίζουμε τους μετανάστες εργάτες που και αυτοί με όλες τους τις δυνάμεις στήριξαν την προσπάθεια του Συνδικάτου.

Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες πανδημίας όπου οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση του συστήματος υγείας και θωράκιση των υγειονομικών, της υγείας του λαού έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Οι μεγάλοι χώροι δουλειάς, τα σχολεία συνεχίζουν να είναι οι βασικές εστίες υπερμετάδοσης αφού κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες αρνούνται ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.  Όλο αυτό το διάστημα και σε δύσκολες συνθήκες δόθηκαν μικρές και μεγάλες μάχες αλλά και ελπιδοφόροι αγώνες, το Συνδικάτο δεν σταμάτησε την δράση του.

Η διοίκηση του Συνδικάτου ανυποχώρητα θα παλέψει για:

  • Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς.
  • 7ωρο – 5νθημερο- 35ωρο
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο καιρό είναι άνεργοι.
  • Αναγνώριση και διανομή των “υπέρ αγνώστων” ενσήμων.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών μέτρων, του Νόμου Χατζηδάκη

Χωρίς καμία καθυστέρηση, από σήμερα κιόλας η νέα Διοίκηση μαζί με τους συναδέλφους ριχνόμαστε στη μάχη, δυναμώνουμε τον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά το έκτρωμα Χατζηδακη. 

Πιο πολλοί , πιο δυνατοί να περάσουμε στην αντεπίθεση για μια καλύτερη ζωή για μας και τις οικογένειές μας. Να γίνει πράξη το σύνθημα: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» γιατί τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτώνται! 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.